Zorgboerderij De Boterbloem wijst voorstel college af

Zorgboerderij De Boterbloem ziet weinig in het voorstel van het Amsterdamse college om een stuk grond voor akkerbouw te behouden.

Twee maanden geleden werd er nog actie gevoerd voor het behoud van De Boterbloem. Beeld Dingena Mol
Twee maanden geleden werd er nog actie gevoerd voor het behoud van De Boterbloem.Beeld Dingena Mol

De biologische zorgboerderij, waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen, zegt het erg te waarderen dat het college onderzoek heeft laten doen naar een eventuele redding. Het voorstel dat gedaan is, is voor De Boterbloem echter geen optie.

Hierin wordt drie hectare akkerland beschikbaar gesteld. De Boterbloem kan deze grond van de gemeente en de eigenaar van het bedrijventerrein pachten. Eerder was al bekend dat het gebouw van de zorgboerderij zelf behouden kon blijven.

Maar volgens De Boterbloem is een boerderij runnen op drie hectare niet mogelijk. Het dubbele is nodig om serieus verder te kunnen met biologische akkerbouw, zelfs als er geschrapt wordt in andere activiteiten die er nu op het land plaatsvinden.

Slikken of stikken
De Boterbloem noemt het een 'eenzijdig ontwikkeld plan', waarbij volgens hun de boodschap 'slikken of stikken' is. Bovendien verschilt het niets met de eerder geboden oplossingen van ontwikkelaar SADC, die de grond om wil toveren tot bedrijventerrein.

'Er ligt hier geen nieuw ambitieus voorstel, maar een sigaar uit eigen doos van SADC. Dit presenteren als de oplossing doet geen enkel recht aan de groene ambities van het college, noch aan het voortbestaan van De Boterbloem,' schrijft de zorgboerderij in een reactie.

De Boterbloem heeft nu de hoop gevestigd op de gemeenteraad, die op 21 november nog moet instemmen met het plan.

null Beeld Het Parool
Beeld Het Parool

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden