Zoon verdachte schreef over ontvoeringen in lokale krant

Ariel Anthony Castro, zoon van een van de drie broers die maandag zijn gearresteerd voor de ontvoering van drie jonge vrouwen in Cleveland, schreef in 2004 voor een lokale krant een artikel over de zaak. De nu 31-jarige Castro was toen student journalistiek en liep stage. Dat meldt WKYC radio.

Redactie
Foto's van de vermiste Gina DeJesus. Beeld afp
Foto's van de vermiste Gina DeJesus.Beeld afp

Het geeft een bizarre wending aan de toch al opzienbarende zaak. Volgens de radiozender verscheen er in 2004 in de Plain Press een artikel over de verdwijning van de toen 14-jarige Gina DeJesus. Zij verdween in 2004, net als eerder Amanda Berry en Michelle Knight ook verdwenen.

Ene Ariel Castro schreef over een buurt in angst. Ouders durfden hun kinderen niet meer alleen over straat te laten gaan, brachten hen met de auto naar school of lieten hen in groepjes lopen. De student journalistiek aan de Bowling Green State University wist toen niet dat zijn vader, de nu 52-jarige Ariel Castro, samen met twee broers veroorzaker van de onrust was.

De drie broers hielden de DeJesus, Berry en Knight zo'n tien jaar vast in een huis. Soms werden ze vastgebonden. In ieder geval Berry werd seksueel misbruikt. Zij verwekte een kind.

Maandag werden de drie vrouwen bevrijd, nadat een buurman Berry hoorde schreeuwen. De drie broers werden door de politie opgepakt.
'Dit gaat elk begrip te boven', zegt zoon Castro tegen WKUC radio. 'Ik sta perplex.'

Chuck Hoven, werkzaam bij de Plain Press, bevestigde tegen de radiozender dat Castro jr. in 2004 bij de krant stageliep en het verhaal schreef als schoolopdracht.

Politiebezoek
Volgens burgemeester Frank Johnson hebben politieagenten in 2000 en 2004 een bezoek aan het adres gebracht. Zij ondernamen destijds geen actie.

null Beeld ap
Beeld ap
Amanda Berry (midden) in het ziekenhuis, herenigd met haar zus (links). Op het bed ligt haar 6-jarige kind dat in de woning werd geboren en opgroeide. Beeld afp
Amanda Berry (midden) in het ziekenhuis, herenigd met haar zus (links). Op het bed ligt haar 6-jarige kind dat in de woning werd geboren en opgroeide.Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden