Update

Zonderland: Ik ga uit van de Spelen

Epke Zonderland heeft vandaag bij het olympisch kwalificatietoernooi turnen in Londen Jeffrey Wammes ruim afgetroefd. Zonderland kwam uit op een totaal van 84,631, Wammes op 82,881.

ANP/Redactie
null Beeld reuters
Beeld reuters

Opmerkelijk genoeg faalde Zonderland op zijn favoriete toestel rek, terwijl Wammes met name op voltige punten liet liggen.

Als beide turners zoals verwacht aan de internationale limiet voldoen, hetgeen vanavond duidelijk is, heeft de KNGU het laatste woord. De bond stuurt de turner met de grootste kansen op een medaille, waarover een selectiecommissie zich buigt.

Dat criterium sprak voor het zogenoemde testevent al duidelijk in het voordeel van Zonderland. Na zijn optreden in de North Greenwich Arena lijkt de Fries welhaast zeker van het enige turnticket voor de Nederlandse mannen op de Spelen.

Zonderland: 'Ik ga er vanuit dat ik naar de Spelen mag', zei de Fries, die zijn concurrent Jeffrey Wammes op de meerkamp een kleine 2 punten voorbleef. 'Na rek was er opeens druk. Ik voelde me vooraf goed, maar wist meteen dat ik me geen foutje meer kon permitteren', vertelde Zonderland, die uitkwam op 84,631 punten. 'Met een normale score op rek was ik in de 86 uitgekomen. Ik moest hier een goede meerkamp turnen, dat is gelukt.'

Zijn fout op rek, een mislukte Rybalko, verklaarde Zonderland grotendeels door te wijzen op de extra belasting die het trainen voor de meerkamp hem had opgeleverd. 'Ik kwam kracht tekort, maar ik heb rek de afgelopen 2 maanden ook maar beperkt kunnen trainen. Omdat ik ook op ringen moest oefenen, werd de belasting te groot. Dit bewijst ook dat de meerkamp geen optie meer is wil ik successen behalen op rek.'

null Beeld EPA
Beeld EPA
null Beeld EPA
Beeld EPA
null Beeld EPA
Beeld EPA
null Beeld ANP
Beeld ANP

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden