'Zondag pas extra asbestvervuiling gevonden'

Onderzoeken en metingen toonden pas zondagmorgen aan dat er in de omgeving van de Stanleylaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland meer asbest was verspreid dan eerder werd aangenomen. Woningcorporatie Mitros heeft daarop de gemeente gealarmeerd, die zondagmiddag besloot dat de wijk ontruimd moest worden.

'Dat is een vrij ingrijpende maatregel', erkende locoburgemeester Gilbert Isabella maandag. 'We hebben van uur tot uur met alle betrokken partijen overwogen wat er moest gebeuren. Deze week gaan we bekijken of alles op de juiste manier is verlopen. Als dat niet het geval is, zullen we daar lessen uit trekken.'

Isabella sprak maandag van 'een noodmaatregel die geen uitstel kon lijden.' Volgens hem was het belangrijk om de ontruiming snel te starten. Vandaar dat sommige bewoners te horen kregen dat ze hun huis moesten verlaten, terwijl ze nog niet wisten wat er dan aan de hand was.

Isabella kon maandag geen verklaring geven voor de klacht van bewoners dat ze zondag verschillende adviezen van verschillende organisaties kregen. Ook dat wordt volgens hem uitgezocht. Dat sommige buurtbewoners de geluidswagens in de wijk niet hebben gehoord, is eveneens reden voor onderzoek.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden