PlusNet open

Zoku Hotel richt zich op 'global nomads'

Elke dag openen nieuwe winkels, cafés en restaurants in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Zoku Hotel.

Jet Hesselink
null Beeld Dingena Mol
Beeld Dingena Mol

'Zoku is de eerste plek in Nederland die speciaal ingericht is voor global nomads," zegt mede-eigenaar Hans Meyer (47). "Dit is de jonge generatie die internationaal woont en werkt." Zij zijn volgens Meyer niet langer gebonden aan plaats en tijd. Het draait in de Weesperstraat - anders dan in de meeste hotels - dan ook niet om het creëren van een relaxed vakantiegevoel bij de gasten.

Meyer: "Wij richten ons juist niet op toeristen, maar op mensen die hier tijdelijk komen wonen en werken. We zien onszelf niet als een van de nieuwe hippe hotspots van de stad, maar als een ontmoetingsplek voor 'global nomads' en internationaal georiënteerde Amsterdammers."

''Het hotel heeft 133 lofts die voornamelijk door de vrouwelijke designers van Concrete ontworpen zijn, vertelt David Kijlstra (25) die de commerciële kant op zich neemt. Het gebouw is van de buitenkant wat onopvallend, maar schijn bedriegt. Als je eenmaal met de lift op de zesde verdieping bent beland, kom je via een lichte glazen gang met veel planten in een kleurrijke ontmoetingsplek terecht.

Zoku Hotel

Weesperstraat 105
www.livezoku.com/nl

Ontspannen

"Hier willen we zo veel mogelijk mensen samenbrengen," zegt Meyer. Er zijn allerlei kleine zitjes en hoekjes ingericht om te kunnen werken en ontspannen. Met een laptop aan tafel, of in een luie lage stoel bij de open haard met een van de boeken uit de kast. Er is een bar, een grote keuken met lange tafels waar gasten aan kunnen schuiven, een dakterras en een co-working­space waar zelfs een 3D-printer ­beschikbaar is.

Meyer begon zes jaar geleden met compagnon Marc Jongerius (44) aan dit project. Het idee kreeg vorm toen hij een tijd in het buitenland woonde. "Ik geloof dat het ontzettend leerzaam is op verschillende plekken in de wereld te wonen en te werken. En doe dit dan niet twee weken, maar eens twee maanden."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden