Schuim

Zoeken naar sneeuw aan het IJ bij outdoor expositie Tirol

Schuimverslaggever Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: outdoor expositie Tirol.

Anne Gabl (l), van het bureau voor toerisme van Tirol, en mode-ontwerper Rebekka Ruétz, bij de reusachtige kubussen. Beeld Schuim
Anne Gabl (l), van het bureau voor toerisme van Tirol, en mode-ontwerper Rebekka Ruétz, bij de reusachtige kubussen.Beeld Schuim

Het is de warmste 13 september ooit en Tirol opent het nieuwe winterseizoen. Dat gebeurt met een outdoor expositie op de IJpromenade van vier 'reusachtige' kubussen die het hart van Tirol uitbeelden. En de nieuwe collectie van een modeontwerpster.

Vier besneeuwde ijstoppen langs 't IJ, denk ik dan. Toen ze daar op het hoofdkantoor in Tirol zaten te brainstormen, was er vast eentje die zei: "Als het dan maar niet regent."

Modellen in skikleding over een gigantische blokken namaaksneeuw - in een graadje of dertig. Dat wil ik zien.

Wel raar, vanaf het pontje is nog niks reusachtigs of wits te bespeuren. Ik zie ook nog geen stromen mensen. Misschien is het verderop, achter Eye; een exact adres meldde het persbericht niet.

Nadat ik twee keer de ganse IJpromenade op en neer ben gelopen - mijn droge mond schreeuwt inmiddels om een àpres-ski - bel ik van ellende het pr-bureau.

Nee hoor, de presentatie is binnen, bij Eye. Maar die outdoor expositie dan? Die is meteen na de presen­tatie.

Voorzichtig vraag ik of die reusachtige stellage's nog opgebouwd moet worden, de tijd gaat dan toch echt dringen. Ook nee hoor, die staan er al, langs Eye aan het water.

Juist. Er staan daar inderdaad een paar medium reclamezuilen in de vorm van een vierkant. Een luizig metertje of drie hoog.
Zijn we er toch weer ingetuind.

Naar de presentatie dan maar, ik heb wel wat kouds verdiend. Ik krijg een pilsje en in de IJ-lounge staat de airco op max. Langzaam word ik weer mijn vrolijke zelf.

Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Linda Stulic
Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

We beginnen met een filmpje over ontwerper Rebekka Ruétz. Ik hoor: "Mijn mode is voor sterkte, moedige persoonlijkheden. Moderne Amazonen en krijgerinnen."

Ook is haar kleding een liefdesverklaring aan haar buitengewoon mooie land. "Tirol ist heimat."

Anne Gabl van het Tiroolse bureau van toerisme kan dat beamen: "Tirol is meer dan een vakantiebestemming. Het is een gevoel. Je hebt meteen een beeld in je hoofd."

Jazeker. Van vaders die hun dochtertje helemaal alleen achterlaten in een afgelegen hut. Mannen met malle hoedjes. Olga Lowina. Zaterdagavond Tiroler seksfilms op de tweede Duitser.

Wat outdoor expositie Tirol
Waar Eye, IJpromenade
Wie Rebekka Ruétz, Anne Gabl en een tiental mode- en reisjournalisten
Wanneer dinsdag 13 september, van 18.00 tot 19.30 uur

Drank en spijs ***
Sfeer ***
Hans beleefde een reusachtige teleurstelling

Het is tijd voor winternieuws! Gabl vertelt over nieuwe kabel­banen en hotels en kindvriendelijke arrangementen, allemaal in Tirol.

Een modeshow is er niet. Wel staan twee vrouwen in creaties
van Rebekka Ruétz een beetje nonchalant achterin de zaal. Dat heet living dolls, leer ik.

Dan de opening van de outdoor expositie. Dat wil zeggen: we lopen even langs de blokken. Daarop staan foto's van modellen en Tirol. En hun slogan: zo dichtbij, maar zo anders.

Dat kun je wel zeggen, ja.

Daarna is er een lopend buffet.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

De modellen Mimy Jadoenathmisier (l) en Emily Heinhuis, niet in Tirol, maar gewoon langs de IJpromenade. Beeld Schuim
De modellen Mimy Jadoenathmisier (l) en Emily Heinhuis, niet in Tirol, maar gewoon langs de IJpromenade.Beeld Schuim
Merijn Vunderink (Nederlandse Ski Vereniging), Kim Captein (Captein Productions) en Hajo Smit (vlnr, Wintersportweerman): 'PR is ook vaak plichtpleging.' Beeld Schuim
Merijn Vunderink (Nederlandse Ski Vereniging), Kim Captein (Captein Productions) en Hajo Smit (vlnr, Wintersportweerman): 'PR is ook vaak plichtpleging.'Beeld Schuim
Reisblogger Marloes de Hooge (Travelvalley) en Mike Muller (Skiinformatie). In een T-shirt met fotograferend Schuimmotief. Beeld Schuim
Reisblogger Marloes de Hooge (Travelvalley) en Mike Muller (Skiinformatie). In een T-shirt met fotograferend Schuimmotief.Beeld Schuim
Harm Oljans (Off Piste, RTL4), reisjournalist Caroline Vlietstra, Nico van Dijk (WintersportOostenrijkGids) en Mirte van Dijk (vlnr, MVD Media): 'Geen familie van Nico.' Beeld Schuim
Harm Oljans (Off Piste, RTL4), reisjournalist Caroline Vlietstra, Nico van Dijk (WintersportOostenrijkGids) en Mirte van Dijk (vlnr, MVD Media): 'Geen familie van Nico.'Beeld Schuim
Freelance reisjournalist Linda van de Pavoordt (l) en Irene Bauer (G+J Media). Beeld Schuim
Freelance reisjournalist Linda van de Pavoordt (l) en Irene Bauer (G+J Media).Beeld Schuim
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden