Zo komt het Rembrandtpark eruit te zien

Het Rembrandtpark gaat deels op de schop. Dat betekent onder andere de komst van horeca, een waterval en een volière.

Zo ziet het Rembrandtpark er nu uit Beeld Stadsdeel Nieuw-West

Het ontwerp voor 'De Stadsboerderij' is op woensdag door het algemeen bestuur van stadsdeel Nieuw-West vastgesteld. De Stadsboerderij maakt deel uit van het ontwikkelplan Rembrandtpark '23, dat bestaat uit een reeks projecten die van het buurtpark een 'metropolitaan stadspark' moeten maken. De hoofdpunten op een rij:

Het bloemenplein

De Stadsboerderij is een clustering van drie voorzieningen in het park: de schoolwerktuinen, de kinderboerderij en de verwaarloosde heemtuin. Deze zijn met elkaar verbonden door het Bloemenplein.

Op het plein wordt plaats gemaakt voor horeca. Ook wordt er ruimte gemaakt voor speeltoestellen voor kinderen, trimtoestellen voor sporters, kluisjes, een fietsenstalling en bankjes.

Beeld Stadsdeel Nieuw-West

Volière

Er komt een volière waar vogels en mogelijk ook andere dieren van de kinderboerderij gehuisvest worden.

Beeld Stadsdeel Nieuw-West

Kinderboerderij

Aan kinderboerderij De Uilenburg zal - los van de volière - niet zo gek veel veranderen. Wel hoopt het stadsdeel met boerenhekken, hagen, klimplanten en andere landelijke begroeiing 'aan de landelijke idylle van een boerderij bij te dragen.' Rondom de kinderboerderij komt een ringsloot. Deze moet de waterafvoer niet alleen beter reguleren, maar ook zorgen voor watercirculatie rondom de schoolwerktuinen.

Beeld Stadsdeel Nieuw-West

Natuurspeeltuin

De heemtuin wordt doorontwikkeld tot natuureducatie- en natuurspeeltuin waar voor spelen en leren verschillende voorzieningen getroffen worden.

Beeld Stadsdeel Nieuw-West

De schoolwerktuin

Het stadsdeel wil van de schoolwerktuinen de 'moestuin van de buurt' maken, daarom zal er een nieuw hoofdgebouw komen en wordt achter het gebouw plek gemaakt voor kookfestijnen, markten, een kas en verhoogde moestuinen voor mindervalide kinderen.

Beeld Stadsdeel Nieuw-West

Entree Orteliuskade / Jan Evertsenstraat

Op de muren van de brug bij de Jan Everstenstraat komt een waterval. Zo zou de brug niet alleen mooier moeten worden, het stadsdeel hoopt er ook het verkeersgeluid van de Jan Everstenstraat mee te verdoezelen.


Bloementuin

Voor het Ramadahotel komt een bloementuin met een combinatie van geurende en kleurrijke vaste planten en wilde bloemen.

Beeld Stadsdeel Nieuw-West
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden