Zo gaat de hal van het Amstelstation eruit zien

Beeld NS

Niet alleen het gebied rondom station Amsterdam Amstel wordt vernieuwd, ook de hal krijgt een make-over. Spoorwegbedrijf NS maakte maandag de impressietekeningen openbaar.

De renovatie van de stationshal, daterend uit 1939, gaat deze zomer van start. Een van de grootste ingrepen is het verwijderen van de verlaagde plafonds: daarmee wordt de oorspronkelijke hoogte van de stationshal hersteld. Hierdoor is er overdag meer natuurlijke lichtinval.

Ook wordt de stationshal in de originele kleurstelling geschilderd. De ticket- en servicewinkel wordt verplaatst, zodat de wandschildering van Peter Alma weer geheel zichtbaar wordt. Bovendien wordt het natuurstenen beeld 'Terugblik' van Theo van Reijn, op de oorspronkelijke locatie teruggeplaatst.

De renovatie van de stationshal is onderdeel van de grotere vernieuwing van het stationsgebied. Sinds 2015 zijn het nieuwe bus- en tramstation opnieuw ingericht en wordt er gewerkt aan een nieuwe fietsenstalling onder het station.

Beeld NS
Beeld NS
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden