Zing mee in Carré

Het Amsterdamse theater Carre, aan de Amstel. ©Cor Mulder Beeld
Het Amsterdamse theater Carre, aan de Amstel. ©Cor Mulder

Componist Merlijn Twaalfhoven, gespecialiseerd in grootschalige muziek, zal op zaterdag 8 september in Koninklijk Theater Carré honderden zingende Amsterdammers bijeenbrengen.

Onder de titel Duizend stemmen in Carré zullen in het eerste weekeinde van het 125-jarig jubileumseizoen van het theater onder leiding van Twaalfhoven 25 solisten zingen, die ieder worden gesecondeerd door twintig tot vijftig amateurzangers van alle leeftijden en zangstijlen en uit alle culturen en wijken uit Amsterdam. Deelname staat open voor iedereen.

In de aanloop naar het concert geeft elke solist leiding aan amateurzangers in een intensief voorbereidingstraject dat zichtbaar is in een specifieke buurt van Amsterdam. Alle duizend zangers komen op 8 september bijeen: buiten op bruggen, vanaf de balkons, in de foyers en verspreid door de zaal. De solisten zingen solo en in verschillende onderlinge combinaties.

In maart zijn de audities waarin 25 solisten worden geselecteerd. De voorrondes zijn op 19, 21 maart en 22 maart in De Engelenbak. De finale is op 27 en 28 maart in Klein Carré. Op 4 april worden de solisten gepresenteerd.

Vanaf die datum kunnen alle Amsterdammers zich aanmelden voor de koren en aangeven met welke solist ze willen samenwerken. Aanmelden voor de auditie kan tot 9 maart via www.carre.nl/stem.

De jury bestaat uit Ernst Daniël Smid, Hind, Izaline Calister, Ruben Hein, Wim Visser (programmeur Carré), Merlijn Twaalfhoven en projectleider Mories Römkens. (Het Parool)

Componist Merlijn Twaalfhoven. ©Het Parool/Phil Nijhuis Beeld
Componist Merlijn Twaalfhoven. ©Het Parool/Phil Nijhuis

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden