Zij voelt zich bedrogen, hij wil z'n Range Rover terug

Het begon met een bericht op Facebook en het eindigde afgelopen week in de rechtszaal. In de romantische tussenperiode van twee maanden waren er bonte avondjes uit van duizend euro, er was een oriënterend bezoek aan een samen te betrekken huis van bijna anderhalf miljoen en er was een rijdend cadeau van achttienduizend euro: een Range Rover. Dat is althans de lezing van de dertigjarige Carla de V.

Jop van Kempen
Twee modellen tonen een Range Rover tijdens de Seoul Motor Show in Korea. Beeld anp
Twee modellen tonen een Range Rover tijdens de Seoul Motor Show in Korea.Beeld anp

Haar ex van overeenkomstige leeftijd, Frans S., ziet het anders. De auto was geen cadeau. Dat de Range Rover op naam van Carla de V. staat, was louter om een parkeervergunning in Amsterdam te krijgen. Frans S. woont namelijk zelf in Alkmaar. Om parkeergeld uit te sparen liet hij de Range Rover op naam van zijn Amsterdamse vriendin zetten.

Bedrogen
De V. wil het in de rechtszaal niet alleen hebben over de auto en de parkeervergunning, maar ook over de relatie met S.. Dat die relatie abrupt eindigde nadat ze erachter was gekomen dat hij een zwangere vriendin had, bijvoorbeeld. En dat S. waarschijnlijk nog meer vriendinnen had gehad tijdens hun korte vrijage. En dat hij voortdurend de indruk had gewekt een zeer geslaagd zakenman te zijn, terwijl dat in realiteit helemaal anders zat. De V. voelt zich, kortom, bedrogen.

Maar daar gaat het in de rechtszaal niet om, zegt S., die inmiddels ook geen relatie meer heeft met de zwangere vrouw en op de zitting een andere vrouw aan zijn zijde heeft. Het gaat in de rechtszaal alleen om de Range Rover. Die wil S. terug. Hij heeft de auto nodig voor zijn werk. Daarom heeft hij dit kort geding aangespannen.

Een beetje gegeven
De feiten: S. kan aantonen dat hij de auto én de autoverzekering heeft betaald. Bovendien heeft hij als enige de autosleutels. Toch blijft De V. in de rechtszaal volhouden dat ze de auto van haar voormalige geliefde heeft gekregen.

De rechter stelt tijdens de zitting voor dat de advocaten van de ex-geliefden in de wandelgangen in gesprek gaan. Misschien kunnen ze schikken.

De V. wil wel genoegen nemen met smartengeld, maar S. niet. Hij wil een vonnis, want de auto is nu eenmaal geschonken of niet geschonken. Een beetje schenken kan niet.

Over twee weken oordeelt de rechter wie zich eigenaar van de Range Rover mag noemen. Eén ding is nu al zeker: de parkeervergunning in de Hoofddorppleinbuurt is S. binnenkort kwijt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden