Zieke Roman (9) haalt 50.000 euro op voor goede doel

Zaterdagavond heeft de 9-jarige Roman Harsveld, een Amsterdamse jongen met de spierziekte Duchenne, 49.750 euro opgehaald voor het goede doel Duchenne Parent Project.

Carmen Dorlo
Roman Harsveld geeft de cheque aan Elizabeth Vroom, voorzitter en oprichter van Duchenne Parent Project. Beeld Duchenne Diner Amsterdam
Roman Harsveld geeft de cheque aan Elizabeth Vroom, voorzitter en oprichter van Duchenne Parent Project.Beeld Duchenne Diner Amsterdam

Roman was gastheer ('maar ik liep helemaal niet met borden!') van het Duchenne Diner Amsterdam, een diner met 250 gasten dat gesponsord werd door bedrijven. De gasten betaalden 100 euro voor een kaartje en deden op de avond zelf mee met een loterij. In totaal werd 49.750 euro opgehaald, waarna een gast opstond om er 50.000 euro van te maken 'want dat klinkt toch net wat beter'. Roman zag het verschil tussen de bedragen niet, hij vond het vooral een groot bedrag omdat hij er 'zoveel Nintendo DS'en van zou kunnen kopen'.

De 9-jarige Roman heeft inmiddels al meer dan 150.000 euro opgehaald met zijn initiatieven voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne. Op zondag 15 september gaat hij nog een stapje verder als zijn mountainbiketeam Team Rio voor Roman vertrekt voor de mountainbiketocht Duchenne Heroes. Hierbij fietst het team 700 kilometer in zeven dagen om 30.000 euro op te halen.

Dit jaar haalt Roman een recordbedrag op met zijn benefietdiner en mountainbiketocht. 'Roman vindt Duchenne stom, maar hij vindt kanker veel erger. Terwijl er bij Duchenne een overlevingskans van 0 procent is,' vertelt Silvia Veldboer, moeder van de jongen.

Al het door Roman opgehaalde geld wordt geïnvesteerd in onderzoek naar de ongeneeslijke spierziekte, zodat de overlevingskans in de toekomst misschien vergroot kan worden.

null Beeld Duchenne Diner Amsterdam
Beeld Duchenne Diner Amsterdam
null Beeld Duchenne Diner Amsterdam
Beeld Duchenne Diner Amsterdam

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden