Schuim

Zeventig is het nieuwe zestien, vandaar een eigen glossy

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: glossy Sweet70.

Buurtbewoners Cornelia Piet (
Buurtbewoners Cornelia Piet ("Ik lach niet op foto's"), Gonny Bergamin, Betty Haarmann ("Ik heb de Telegraaf") en Jopie Moorman ("Ik heb helemaal geen krant.")Beeld Hans van der Beek

Wat glossy Sweet70
Waar De Modestraat, Buikslotermeerplein
Wie Frits Lambrechts, Jet van Boxtel, Rijk van den Hoek, Caro Bonink, Michiel van Abbe, Laura Jansma, Jopie Moorman
Wanneer woensdag 10 juli, 13.00 tot 16.00 uur

Drank en spijs **
Sfeer ***
Hans (53) is het nieuwe 52, eind november

Veertig was eerst het nieuwe dertig, en daarna vijftig, en zoals dat gaat in deze tijd: dan is er geen houden meer aan. Nu is zeventig het nieuwe zestien.

Maar goed, ouderen mag je niets weigeren en de nieuwe glossy Sweet70 is hen dan ook van harte gegund.

De stoeltjes in de Modestraat zijn allemaal gevuld. Ik ga zitten en maak wat notities. Onmiddellijk wordt naast me geïnformeerd waar dat allemaal voor is, vrij dwingend zelfs.

Mevrouw: “Het Parool? Krijgen we die wel in de bus dan? Een heleboel mensen hebben Het Parool niet meer. Daarom zeg ik: krijgen we die wel in de bus dan?”

De toon is niet heel sweet, maar dat krijg je op deze leeftijd wel eens.

Een Beatrixlookalike betreedt het podium. Het is Henriëtte van Burgelaer Emmer: “Beatrix had zeer volgaarne zelf hier gestaan. Maar ze wist van niks en daarom sta ik hier.”

Ze geeft het eerste exemplaar van de glossy aan de man die alles weet van living to the max. “Landgenoten, hier is Frits Lambrechts!”

Die speelt zijn rol van oude brompot weer uitstekend. Bij het verlaten van het podium gaat hij bijna onderuit. Het kan gespeeld zijn, het kan ook van niet.

Ook is er toneel van Kleurrijk60+. Ik citeer: “Ik ben Jacqueline en ik ben 72 jaar, maar ik voel me 18. Wie heeft dat nog meer?”

Gejoel in de Modestraat, hier en daar.

Een grijze man, pleister op het voorhoofd, roept vanaf de eerste rij tegen Jacqueline: “Jij ziet er lekker uit!”

Ze dankt hem, maar ik zie hier toch niet zo snel iets moois ontstaan.

Wat een fijne plek trouwens, deze Modestraat. Er is een huiskamerdeel, en bar en een kledingwinkeltje natuurlijk, maar ook een kapper. Bezoekers nemen gewoon een zakje boterhammen van thuis mee.

En nu is er ook een tentoonstelling van de Fotoclub Sweet70 en ergens staan twee stoelen en een schemerlamp. Dit hoekje is voor het hoorspel Het Schoenmakertje, voor wie 16 minuten en 34 seconden over heeft.

In een filmzaaltje draait Fuck de geraniums, over het knutselclubje van Sweet70. Dat knutselen gebeurt op oude kranten, maar ik zie zo snel geen Parool, dus de mopperende vrouw van in het begin heeft wel een punt.

Laat ik haar dan ook maar op de foto zetten. En natuurlijk, ik had het kunnen weten. “Krijgen we die krant wel in de bus dan?” vraagt Jopie Moorman, want met internet kan ze niet zoveel.

“Ja, ja, ja, ja, www punt internet…”

Ik neem een gevuld eitje.

 Edwin Boering (
Edwin Boering ("Ik kom van Texel") en Jeanet Alles, van de revue 'FF niet alleen'. "We hebben ook een rollator flashmob."Beeld Hans van der Beek
Erica Pach, Lenny Moeskop, Anne-Marie van Parreren en Jacqueline Boekwijt, samen Kleurrijk60+, ook te volgen op Facebook en Instagram. Beeld Hans van der Beek
Erica Pach, Lenny Moeskop, Anne-Marie van Parreren en Jacqueline Boekwijt, samen Kleurrijk60+, ook te volgen op Facebook en Instagram.Beeld Hans van der Beek
Buurtbewoner Jan van Geelen, koningin Maxima (Elly Otte) en Henriëtte van Burgelaer Emmer (Jet van Boxtel):
Buurtbewoner Jan van Geelen, koningin Maxima (Elly Otte) en Henriëtte van Burgelaer Emmer (Jet van Boxtel): " Je schrijft Emmer, maar zegt Emère."Beeld Hans van der Beek
Rijk van den Hoek, ook hoofdredacteur en tevens voorzitter van de Rebellenclub van Sweet70, met de fotografen Caro Bonink en Michiel van Abbe. Beeld Hans van der Beek
Rijk van den Hoek, ook hoofdredacteur en tevens voorzitter van de Rebellenclub van Sweet70, met de fotografen Caro Bonink en Michiel van Abbe.Beeld Hans van der Beek
Sweet70-hoofdredacteur Laura Jansma en acteur Frits Lambrechts, 82, gezond, maar wel wat slijtage.
Sweet70-hoofdredacteur Laura Jansma en acteur Frits Lambrechts, 82, gezond, maar wel wat slijtage. "Een lang leven is een heel eind, hoor."Beeld Hans van der Beek
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden