Zeven jaar cel en tbs voor verkrachtingen bejaarde vrouwen

Voor twee zeer gewelddadige verkrachtingen van bejaarde vrouwen en een aanranding heeft de Amsterdamse veelpleger Nourdin G. (29) zeven jaar cel en tbs gekregen.

G. verkrachtte op 31 juli 2015 een 75-jarige dame met veel geweld bij het Helmersplantsoen in West. Beeld Google Streetview
G. verkrachtte op 31 juli 2015 een 75-jarige dame met veel geweld bij het Helmersplantsoen in West.Beeld Google Streetview

'Tot driemaal toe heeft G. met grof geweld een vrouwelijk slachtoffer overmeesterd, waarna hij zijn seksuele lusten op hen botvierde. Misbruik makend van zijn macht en de angst die hij hen inboezemde, heeft G. de slachtoffers totaal vernederd en ondergeschikt gemaakt aan de bevrediging van zijn eigen lusten en zijn behoefte aan geld."

In heldere taal heeft de Amsterdamse rechtbank dinsdag zeven jaar cel opgelegd aan Nourdin G., die in de zomer van 2013 en 2015 twee bejaarde vrouwen verkrachtte in de Helmersbuurt. Het Openbaar Ministerie had negen jaar cel en tbs geëist.

Hondjes
Eén van de slachtoffers, een 75-jarige vrouw, werd in juli 2015 aangevallen toen zij 's ochtends vroeg haar hondjes uitliet. Ze werd beroofd van haar sieraden en hevig bloedend en met meerdere botbreuken achtergelaten in de poort naar het Wilhelmina Gasthuisterrein. Het andere slachtoffer woonde in een begeleid wonentraject om de hoek en werd in huis verkracht nadat G. door een openstaand raam naar binnen was geklommen.

Hij had twee dagen daarvoor zijn enkelband doorgeknipt, die hij droeg vanwege een eerdere straf.

Daarnaast beroofde G. een 21-jarige vrouw die na het uitgaan naar huis liep, ook in de Helmersbuurt. Dat slachtoffer greep hij bij de borsten.
G. heeft altijd ontkend iets met de zedenzaken te maken te hebben gehad. Hoewel hij al sinds zijn twaalfde voor drugs-, vermogens- en geweldsdelicten celstraffen kreeg, ontkende hij de gruwelijke zedenzaken.

Pakketjes drugs
Dat zijn dna op de lichamen en kleding van de slachtoffers was aangetroffen, kwam volgens G. doordat het op pakketjes drugs zat die hij rond het Rembrandtplein verkocht. Een koper zou dan de werkelijke dader moeten zijn geweest. Dat bloed van de 75-jarige vrouw op zijn schoen was gevonden, verklaarde G. door te zeggen dat hij een kennis een lift had gegeven.

Die 'volstrekt onaannemelijke' verklaringen schoof de rechtbank terzijde. "Die uitleg maakt een zeer ongeloofwaardige indruk," ook omdat G. er pas na vele verhoren mee op de proppen kwam.

Deskundigen constateerden dat G. niet of nauwelijks werkt. Sinds zijn 12de zijn bij G. gedragsproblemen geconstateerd. Tijdens observaties in het Pieter Baan Centrum bleek hij 'manipulatief, dominant en neerbuigend naar zwakkeren." Hoewel een onderzoek niet kon worden afgerond omdat G. weigerde mee te werken, 'is het denkbaar dat hij aan alle criteria voor pyschopathie voldoet.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden