Zeven aanklachten tegen Cleveland-verdachte Castro, borgsom van 8 miljoen

Een van de ontvoerde vrouwen die maandag werd gevonden in een huis in het Amerikaanse Cleveland, werd gedwongen te helpen bij de bevalling van een andere ontvoerde vrouw. Michelle Knight (32) heeft onderzoekers verteld dat Ariel Castro dreigde haar te vermoorden als de baby het niet zou overleven.

Ariel Castro. Beeld AP
Ariel Castro.Beeld AP

Zes jaar geleden beviel Amanda Berry (27) van een dochter. Knight en de derde vrouw, Gina DeJesus (23) moesten helpen bij de bevalling. Toen de baby even stopte met ademen, gaf Knight haar mond-op-mondbeademing, meldde CBS News. Om te bepalen of Castro de vader van het meisje is, zal een vaderschapstest worden gedaan.

Berry vertelde de politie dat Castro haar dochter wel eens meenam het huis uit. Het meisje wist de echte namen van de ontvoerde vrouwen niet, zodat zij zich buiten niet kon verspreken en achterdocht zou wekken.

DeJesus heeft verklaard door Castro te zijn verkracht, maar denkt niet dat zij ooit zwanger is geweest. Knight heeft de politie verteld dat zij vijf keer zwanger is geweest van Castro. Hij zou haar in haar buik hebben gestompt waardoor ze iedere keer een miskraam kreeg.

In eerste instantie werden de vrouwen vastgeketend in de kelder. Later, toen zij geen verzet meer boden, mochten ze ook in andere delen van het huis komen. Gedurende hun gevangenschap zijn de vrouwen maar twee keer buiten geweest, in de achtertuin. Ze moesten daarbij een pruik en zonnebril op en hun hoofd omlaag houden.

De drie vrouwen waren al ongeveer 10 jaar vermist. Ze zijn gevonden in het huis van de 52-jarige Castro. Hij is woensdag aangeklaagd voor ontvoering en verkrachting. Castro verscheen vandaag voor het eerst voor de rechter. Die bepaalde dat voor Castro een borgsom geldt van 8 miljoen dollar. Tijdens zijn voorgeleiding staarde Castro de meeste tijd naar de grond. Hij droeg donkerblauwe gevangeniskleding.

Tegen Castro liggen vier aanklachten voor ontvoering. Die hebben betrekking op de drie vrouwen en op de 6-jarige dochter van één van hen. Het meisje werd geboren terwijl haar moeder opgesloten zat in het huis van Castro. Voor verkrachting is hij drie keer aangeklaagd, voor alle drie de vrouwen.

Knights lag donderdagochtend nog in het ziekenhuis; de twee andere vrouwen zijn woensdag naar huis gegaan.

null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld AP
Beeld AP
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld EPA
Beeld EPA
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden