Zeven aanhoudingen tijdens inval in café Indische Buurt

De recherche is dinsdagmiddag café Plan B aan de Niasstraat in de Indische Buurt binnengevallen. Daarbij zijn zeventien aanwezigen gecontroleerd en zeven mensen aangehouden.

Paul Vugts
Agenten dinsdagmiddag voor het café Beeld Paul Vugts
Agenten dinsdagmiddag voor het caféBeeld Paul Vugts

Drie aanhoudingen gebeurden op grond van de Opiumwet terwijl één bezoeker op basis van de wet ID mee moest en een ander wegens verzet. Een laatste stond gesignaleerd voor een winkelinbraak en droeg bovendien een creditcard met een scheermes bij zich.

De politie draagt de bevindingen van de actie over aan de gemeente. Deze vervolgens bepaalt of overgaan wordt tot sluiting van de horecagelegenheid.

Sleutelplaats
Het café staat bovendien te boek als 'sleutelplaats' waar criminelen zich verzamelen - ook uit het milieu waarin de laatste jaren veel liquidaties zijn gepleegd.

Het arrestatieteam ging bij de inval voorop omdat in het café ook klanten zouden komen die bij de politie geregistreerd staan als 'vuurwapengevaarlijk'. Wapens lijken voor zover nu duidelijk niet te zijn aangetroffen.

Onder de cliëntèle van Plan B zijn volgens de recherche jonge criminelen uit de Indische Buurt en het oostelijke deel van het centrum, zoals Kattenburg, waar de onlangs op gruwelijke wijze vermoorde en onthoofde Nabil Amzieb vandaan kwam. Of in het café ook vrienden van Amzieb samenkomen, is nog niet bekend.

null Beeld Robin van der Lende
Beeld Robin van der Lende

Sleutelplaatsen
De recherche doet de laatste tijd geregeld invallen in de zogenoemde sleutelplaatsen om de criminele netwerken te verstoren.

Voorheen zat in het pand van Plan B café Nias, dat zeer populair was onder de harde kern van Ajaxhooligans.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden