Bezorgtest

Zeeduivel: smakelijk, maar we willen meer vis proeven

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: viswinkel Zeeduivel.

De bestelling van Restaurant Zeeduivel, niet kleurrijk, wel smakelijk. Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?
Een vrij nieuwe aanwinst voor de stad: Zeeduivel, een viswinkel op de Jan Pieter Heijestraat. De jonge ­eigenaren David en Kimberly brengen hier Amsterdamse gezelligheid - David werkte eerder onder meer bij de Urker Viswinkel in de Jordaan. En ze doen dus ook aan bezorging.

Hoe ziet het digitale menu eruit?
Uiteraard haring, fish & chips en kibbeling (in formaat S tot en met XL), maar ook een 'JP Trio' van Hollandse garnalen, paling en zalm (€9,50). En er zijn allerlei broodjes: haring, paling, warm- of koudgerookte zalm, rivierkreeftjes, tonijnsalade, et cetera.

Helder!
Nou, niet helemaal. Veel gerechten zijn nogal summier omschreven. 'Mosselen': is dat een warm pannetje mosselen met wat soepgroenten? Of zijn ze koud en uit hun schelp gehaald? Bij UberEats staat ook alleen 'mosselen'. Verwarrend.

En wat zijn 'eitjes' voor €5,25? Bij de geijkte gerechten staat een foto, maar juist niet bij de lastiger te raden opties. De website van Zeeduivel zelf biedt geen soelaas. Dat is spannend bestellen.

Dat schrikt jou toch niet af?
Welnee. Ik bestel dus maar van alles wat: kabeljauw ­kibbeling (maatje S, €5), viskoekje (€2,35), mosselen (€5,90) en Hollandse garnalenkroket (€3,75). Vooral spannend of ik bij 'viskoekje' en 'kroket' er één krijg of meer. Tevens gek dat ik nergens een sausje kan kiezen. Nu maar duimen voor ravigote.

Nou, laat ons niet langer in spanning!
De gerechten komen in mooie bakjes, met - verrassing! - drie sausjes: cocktail, knoflook en ravigote. Die zijn oké, maar niet spannend. De kibbeling is goed gefrituurde kabeljauw, maar hij mag wel wat zouter.

Zeeduivel

Open di-za 11.00 tot 17.45 uur
Bestellen via ­UberEats
Prijs €17,50 voor kabeljauw­kibbeling, viskoekje, mosselen en garnalenkroketjes
Aanrader Ja, maar de kwaliteit van het eten moet ook bij bezorging gewaarborgd zijn

De garnalenkroketjes hebben een lekker vulling, maar er is geen garnaal te zien. Beeld Monique van Loon

De garnalen­kroket blijken vier kleintjes. De ragoutvulling (de Franse vakterm is salpicon) is ontzettend lekker, maar... amper garnalen te bekennen. Het viskoekje is zeer smakelijk, maar ook hierbij is nauwelijks vis te proeven, maar vooral aard­appel en het (fijne) korstje.

Hoe zat het nu met die mosselen?
Geen pannetje, geen gekookte én geen koude exemplaren, maar... gefrituurd in een laagje deeg! De mosselen zijn prima (een enorme portie overigens, onmogelijk alleen op te krijgen), maar het jasje is slap en lauw.

Dat kun je natuurlijk wijten aan de bezorging, maar ik woon op 400 meter van de zaak. De smaak is goed, maar de structuur rubberig. Jammer.

Nog een paar puntjes op de i voor deze zaak en ik voel me als een vis in het water.

Op deze pagina vind je alle afleveringen van bezorgmaaltijden getest.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden