Zangeres klaagt Holland's Got Talent aan

AMSTERDAM - Zangeres Jacqueline spant een kort geding aan tegen het programma Holland's Got Talent. Haar auditie zou gemanipuleerd zijn. Jacqueline wil nu dat de televisieopnamen niet worden uitgezonden.

Holland's Got Talent-jurylid Patricia Paay. ANP Beeld
Holland's Got Talent-jurylid Patricia Paay. ANP

De sopraan was door de eerste ronde heen toen ze een brief thuis gestuurd kreeg. Daarin stond dat ze zich niet meer bescheiden mocht opstellen en dat ze in elk interview moest vermelden dat ze goed is. Tijdens de opnames van de tweede auditieronde stond Jacqueline in het middelpunt van de belangstelling.

De zangeres stelt dat alles fout ging toen ze eenmaal mocht optreden voor juryleden Patricia Paay, Gordon en Dan Karaty. De microfoon stond zacht, de cd haperde en sloeg meerdere keren over. Het optreden was maar kort, want Jacqueline vertelt dat het na tientallen seconden werd afgebroken. Daarna zou ze volledig afgebrand zijn door juryleden Gordon en Karaty. Het publiek werd aangespoord tot luid boegeroep. Een aantal mensen waren zo verontwaardigd door de programmamakers, dat ze zijn weggelopen.

Getuigenverklaringen
Jacqueline's advocaat Maaike Weda beschikt over getuigenverklaringen van mensen die het optreden hebben bijgewoond en waarin wordt verklaard dat het publiek werd gemanipuleerd. 'Jacqueline is geen eerlijke kans op een auditie gegeven.'

'Als je aan een talentenjacht meedoet weet je dat je kritisch beoordeeld kan worden. Dat is voor mij geen enkel probleem. Alleen bij Holland's Got Talent ben ik in de maling genomen. Alles leek een voorbedacht plannetje', aldus de bedroefde zangeres. Holland's Got Talent heeft haar opzettelijk willen neerzetten als een verwende diva, zegt Jacqueline. Ze wil nu haar gezin beschermen tegen de uitzending.

Maandag 5 juli verschijnt de zaak voor de rechter. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden