Column

Zakken

THEODOR HOLMAN

Vlak voordat de vuilnisstaking afliep, bracht een onbekende mij een paar vuilniszakken. Waarom? Ik zou het niet weten. Dus ik maakte de eerste vuilniszak open. En ik vond een aantal kartonnetjes waarop stond: Ceylon, Earl Grey, Darjeeling, Engelse Melange, Munt, Assam, Lapsang Souchong, Oorlong.

Van wie zou die vuilniszak toch zijn?

Geen idee.

Ik vond verder een paar aantekeningen waarop stond: '1. Rechtop zitten. 2. Elke vraag beantwoorden. 3. Vriendelijk kijken. 4. De broodprijzen uit mijn hoofd leren. 5. Vriendelijk kijken. 6. Het verschil kennen tussen inflatie en deflatie. 7. Vriendelijk kijken.'
De volgende vuilniszak had weer een heel andere inhoud. Eerst vond ik - bah, vies - een stel groene condooms en verder eigenlijk alleen maar vodden: een gescheurde groene baret, enkele gescheurde groene overhemden, een gescheurde groene slaapzak, een knuffel met een gestikte J. erop, achttien paar gescheurde netkousen, zes flessen champagne, een kapotgebeten (althans zo leek het) groene bh en enkele handboeien.

Wat verzamelen sommige mensen toch bizarre vuilnis.

Ik maakte de derde vuilniszak open. Daarin een vreemd briefje met de tekst: 'Mamma, wil je mijn boxershorts niet op de hand wassen, maar gewoon in de machine doen. Ik heb namelijk een ongelukje gehad.' Verder zat er in de zak: een afgekloven zuurstok, een lege bonbondoos met de tekst: 'Je bent de liefste van de hele wereld.' En een afgedragen grijze broek. In een van de broekzakken vond ik een heel vreemd ding waarop 'Original buttplug' stond. Geen idee.

In de laatste vuilniszak vond ik: een Statenvertaling van een heilig boek waar met bloed, zo leek het, op geschreven was: 'Het zijn allemaal hoeren en pooiers! Kon: 3:16, Kon: 22:38, Spre: 29:3, Jer 2:33. Ezech: 16: 33, Hos: 4:14!' Een halve brief waarin alleen nog te lezen was: '...waarom ik wanhopig ben...' Het verzameld werk van J.K. Rowling en wat zelfhulpboeken, zoals Spreken in het openbaar. Verder Spreek alle woorden uit - gids voor goed taalgebruik en Spreken en verstaan worden.

Ik heb alles maar bij het vuilnis gezet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden