Update

Yerli bedelft Geert Wilders onder bloemen

De vrachtwagen met bloemen die cabaretière Nilgün Yerli aan Geert Wilders bij de Tweede Kamer in Den Haag liet bezorgen. Foto ANP Beeld
De vrachtwagen met bloemen die cabaretière Nilgün Yerli aan Geert Wilders bij de Tweede Kamer in Den Haag liet bezorgen. Foto ANP

DEN HAAG - Schrijfster en theatermaakster Nilgün Yerli heeft Geert Wilders dinsdagochtend bedolven onder bossen bloemen en brieven van moslimstudenten. Maar de PVV-leider zat daar niet op te wachten.

Wilders liet maandag al weten niets van Yerli in ontvangst te zullen nemen. ''Laat haar die bloemen maar naar een verzorgingshuis brengen of zo,'' zei hij. Yerli zette haar actie toch door. Studenten van de Islamitische Universiteit in Rotterdam hebben honderden (liefdes)brieven aan Wilders geschreven. Elke brief kwam aan een bos bloemen te hangen. Een vrachtwagen reed vanmorgen bij het gebouw van de Tweede Kamer voor om ze af te leveren.

De cabaretière van Turkse afkomst hoopt dat de actie 'een liefdevolle reactie uitlokt'. Het 'vertederingsoffensief' moet volgens haar ook de welwillende moslims in Nederland een hart onder de riem steken. ''Ik wil Geert Wilders laten weten dat ik met hem mee voel, dat ik begrijp dat hij zich in een positie heeft gemanoeuvreerd waarin hij moet provoceren om te blijven bestaan. De man is totaal verhard in zijn standpunten. Hij praat over een maatschappij waarin hij niet meer leeft. Maar misschien roept de liefde de zachtheid in hem wel weer op,'' aldus Yerli.

Haar uiteindelijke doel is dat Wilders in debat gaat met de moslimstudenten. ''En dat men kan zien dat de ene moslim de ander niet is, maar vooral dat je haat met liefde kan beantwoorden,'' aldus de initiatiefneemster. (HET PAROOL)

Geert Wilders wil geen bossen bloemen en brieven van moslimstudenten aannemen. Foto ANP Beeld
Geert Wilders wil geen bossen bloemen en brieven van moslimstudenten aannemen. Foto ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden