Woo Bros

Woo Bros: aziatisch, vers en à la minute

Kleine gerechten, geserveerd zodra ze klaar zijn. Bij Woo Bros kun je klassieke pekingeend, kreeft, sashimi, sushi en ook nog vegetarisch eten. En dat sorbetijs toe smaakt zelfgemaakt.

Woo Bros schaart zich in de lange rij nieuwe restaurants waar kleine Aziatische gerechten worden geserveerd. Meestal zijn dat loungeachtige gelegenheden, maar deze zaak ziet eruit als een echt restaurant, tenminste als je de rode wanden en het gedempte licht op de koop toe neemt.

Hier zat vroeger Le Marais en hoewel we dat restaurant in Proefwerk een 9 toebedeelden, is het in het moeras gezakt en nu radicaal veranderd. Het hoort nog wel tot de zaken van meneer Yen, één van de beste horecaondernemers van de stad. Ga maar naar de website om zijn restaurants te bekijken (www.restaurantwoobros.nl).

De formule is dus: kleine gerechten, geserveerd zodra ze klaar zijn. Alles wordt à la minute gemaakt en dat proef je.

We beginnen met vier crispy garnalenwantons, knapperig, goed gebakken en lekker (€6,00).

De klassieke pekingeend kunnen we ook niet laten staan. De twee pannenkoekjes erbij komen gevuld aan; de hoisinsaus apart. Het is dat ik ze altijd liever zelf opbouw, maar zo, als voorgerecht, is het geen slecht idee (€6,60).

De softshell crabroll is een vorm van sushi (dus Japans) en, zeker voor deze prijs (€10,00), een genoegen.

De halve kreeft heeft een gigantische schaar en wordt op zijn Kantonees bereid, dat wil zeggen met knoflook, gember en bosui (€21,00). Voortreffelijk. Ze bieden er verse noedels bij aan (€4,00), die verreweg de lekkerste zijn die we ooit hebben gegeten; niet te stevig, niet te zacht, smeuïg en zeer goed aangemaakt.

En dan is er het spicy Szechuanrundvlees, verslavend lekker, heet, maar niet té. Daar nemen we de gebakken Kantonese rijst bij, waar weer hetzelfde voor geldt als voor de noedels. Geen opgewarmde meuk, maar vers gewokte rijst met beet en smaak (€3,50).

Als dessert lekkere spekkoek (maar die kun je zo inkopen) met vanille-ijs. Dat ijs is niet alleen goed, maar het wordt ook op de voor ijs ideale temperatuur

geserveerd, wat het wel zo aangenaam maakt. Kom daar maar eens om.

Het sorbetijs - kokos, mango en aardbei - is heel goed zelf gemaakt ofwel erg goed ingekocht - mijn assistent, afgestudeerd ijsmaker, was tenminste heel tevreden.

We drinken een goed glas cava (€7,00), thee van verse munt (€3,00) en San Pellegrino (à €5,50). Op de kaart staat trouwens ook een bruisende sake - alleen per fles te krijgen (€13,00) - en voor ons net iets te veel,

maar die moet ik toch ook een keer proeven.

Om een indruk te geven van wat verder nog op de kaart staat: als soepen zijn er een Pho (Vietnamees) en Tom Ka Kai (Thais) en er is sashimi (een plateau van vijftien stuks à €16,00 of acht voor €12,00), maar ook Aziatische fusion zoals sushi van geroosterde eend en natuurlijk de California roll.

Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan rauwe zalm, tempura van garnalen, kreeftloempia's, gebakken of gestoomde vis van de dag en king crab. Bij het gevogelte nogal wat eend- en kipgerechten, meest Chinees, maar ook Thais. En dan zijn er vijf vleesgerechten en zes vegetarische. Voor iedereen wat.

Grappig eigenlijk: Le Marais kreeg een 9 en nu krijgt Woo Bros die ook. Toch bevalt deze zaak me nog beter. Alleen mogen ze wel wat aan de klimaatbeheersing doen en ook nog even naar het meubilair kijken, maar afgezien daarvan beveel ik dit restaurant zeer aan.

9

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden