Woningzoekende doet aangifte van oplichting door familie Menckeberg

Een woningzoekende heeft bij de politie aangifte gedaan van oplichting door de omstreden familie Menckeberg. De huisjesmelkers zouden hem voor duizenden euro's een kamer hebben verhuurd, hoewel zij wisten dat het pand een dag later op last van de gemeente zou worden dichtgespijkerd.

De Reguliersbreestraat.Beeld Streetview

Het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag, dat de verrichtingen van de Menckebergs al jaren volgt, spreekt van een 'zeer schrijnend' geval. De Menckebergs ontkennen dat er een huurder is opgelicht.

De Menckebergs (Fons en Marga Menckeberg en hun zoon Romeo) huren van eigenaar FFG Properties al een jaar of twintig het pand Reguliersbreestraat 42, dat zij vertimmerden tot negen kamertjes, waarvoor gemiddeld duizend euro per maand moet worden betaald.

Het is het meldpunt en ook de gemeente al jaren een doorn in het oog. Stadsdeel Centrum legde hun vorig jaar al een boete van ruim een ton op vanwege de manier waarop het gebouw wordt uitgepond.

Ontruimd en dichtgespijkerd
Op 21 juni werd het pand, zo ongeveer naast Tuschinski, door de gemeente ontruimd en dichtgespijkerd, nadat de brandweer had geconstateerd dat het onveilig is. De Menckebergs werden 20 juni al op de hoogte gesteld. Diezelfde dag kreeg de uit Zeeland afkomstige P., op zoek naar woonruimte, contact met Romeo Menckeberg: hij kon de kamer direct komen bekijken en diezelfde dag werd ook al een mondelinge huurovereenkomst gesloten.

Op zaterdag 29 juni, ruim een week na de sluiting, zou Romeo Menckeberg contact hebben opgenomen met P. om het huurcontract definitief in orde te maken. Ze spraken af in een café, waarbij P. cash een maand huur en eenzelfde bedrag aan borg diende te voldoen, in totaal 1950 euro.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden