Wolters Kluwer blijft gestaag winst maken

Wolters Kluwer heeft de winst en omzet afgelopen jaar licht weten op te voeren en verwacht die lijn dit jaar door te trekken. Dat maakte het uitgeefconcern vandaag bekend.

ANP
null Beeld

De omzet van Wolters Kluwer steeg vorig jaar met 1 procent tot 3,35 miljard euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebita) klom 2 procent tot 728 miljoen euro en de nettowinst ging met dezelfde marge omhoog tot 444 miljoen euro. Een afschrijving van 112 miljoen euro op de waarde van afgestoten onderdelen drukte de zogeheten jaarwinst met 18 procent tot 242 miljoen euro.

Wolters Kluwer verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar onzeker blijven en zullen lijken op die van de tweede helft van 2011. Dat betekent dat de groei vooral uit Azië en de Verenigde Staten komt, terwijl Europa worstelt met zijn economische problemen.
Bestuursvoorzitter Nancy McKinstry voorziet dat de resultaten van Wolters Kluwer komend jaar verder verbeteren.

'Het bedrijf staat er goed voor', stelde ze. 'We zien goede groei in Azië, stabiele vooruitgang in de Verenigde Staten en in Europa gaan we goed met de uitdagende marktomstandigheden om.'

Wolters zag de opbrengsten afgelopen jaar bij nagenoeg alle afdelingen groeien. Alleen bij de juridische producten zakte de omzet met 1 procent. Producten gericht op financiële dienstverleners en de gezondheidszorg vertoonden de sterkste groei.

De inkomsten uit software en onlinediensten groeiden met 8 procent en maken nu 71 procent uit van de totale omzet van Wolters Kluwer. Inkomsten uit gedrukte producten namen met 5 procent af.

Het uitgeefconcern kondigde verder aan net als vorig jaar voor maximaal 100 miljoen euro eigen aandelen in te gaan kopen in 2012. Aandeelhouders mogen rekenen op een dividend van 68 cent per aandeel.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden