Update

Wiskundeleraar geliquideerd in Zuid

De politie kwam vanochtend op het TeC aan de Vlaardingenlaan om schoolleiding en leerlingen te informeren. Foto Klaas Fopma Beeld
De politie kwam vanochtend op het TeC aan de Vlaardingenlaan om schoolleiding en leerlingen te informeren. Foto Klaas Fopma

AMSTERDAM - De man die dinsdagavond op de hoek van de Amsteldijk en de Vrijheidslaan werd doodgeschoten, is de dertigjarige Hassan Ait Khouda. De politie gaat uit van een liquidatie.

Ait Khouda was vijfdejaarsstudent aan de lerarenopleiding Hogeschool Ipabo aan de Jan Tooropstraat in Slotervaart. Het hele vorige schooljaar heeft hij wiskunde gegeven aan leerlingen van het technisch college TeC Amsterdam aan de Vlaardingenlaan, ook in Slotervaart.

De verslagenheid bij TeC over de dood van Ait Khouda was vanmorgen groot. Hij gaf wiskunde aan leerlingen van de vakgroep licht, beeld en geluid.

''Wij kennen hem allemaal als een zeer geliefde persoon en collega, die je absoluut niet in verband brengt met dit soort geweld,'' zei woensdagmorgen een directeur van TeC die liever niet met zijn naam in de krant wilde. Leerlingen spreken van een 'heel aardige leraar'.

Volgens de politie was dinsdagavond sprake van een welbewuste liquidatie. Ait Khouda was een bekende van de politie, maar een woordvoerder benadrukt dat dat niets te maken had met zware criminaliteit.

Bij TeC Amsterdam is vanmorgen een korte bijeenkomst gehouden voor leraren die Ait Khouda hebben gekend en leerlingen die les van hem hebben gehad. ''Dit geeft natuurlijk nogal wat commotie,'' aldus de TeC-directeur. ''Daarom zijn we even bijeen gekomen om dit met elkaar te bespreken. Dat verliep waardig.''

TeC Amsterdam is een technische onderwijsinstelling voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

Bijna een jaar geleden werd de school opgeschrikt door een dodelijke steekpartij; een zestienjarige leerling werd toen doodgestoken door een veertienjarige medeleerling. (HET PAROOL)

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden