Winterversie Jordaanfestival in maart in Zaandam

Het Jordaanfestival in 1956. Foto ANP Beeld
Het Jordaanfestival in 1956. Foto ANP

ZAANDAM - De wintereditie van het Amsterdamse Jordaanfestival vindt op zaterdag 12 maart plaats aan de Hemkade in Zaandam. Organisator Jan de Bie (70) kreeg zoveel reacties van mensen die het zo jammer vonden dat het Jordaanfestival maar een keer per jaar is, dat hij jaren geleden besloot om het ook eens op andere plekken te houden waar veel Amsterdammers wonen, zoals in Almere maar dus ook in Zaandam en omgeving.

''Zoals ze in Limburg carnavallen, feesten wij hier. Het gaat de hele dag aan een stuk door zonder pauze. En de artiesten zingen niet drie liedjes, maar hun hele repertoire en dat zie je nergens,' aldus De Bie

Hoofddoel van het festival is om het Nederlandse levenslied erin te houden. Volgens De Bie is dat mede dankzij het Jordaanfestival gelukt. Als voorbeeld noemt hij Rene Froger die toch veel Engels repertoire zingt, maar nog altijd Nederlandse levensliederen zingt. En nee, het festival is niet alleen voor Amsterdammers. Het muziekfestijn trekt mensen uit heel Nederland en ook niet alleen maar een ouder publiek.

Ook is er interesse vanuit het buitenland. De Bie: ''Ik krijg e-mails uit Afrika van mensen die vragen wanneer het Jordaanfestival is, omdat ze met de hele familie deze kant op komen en het festival meteen willen meenemen.'' (HET PAROOL)

Op het programma staan onder meer: Show Orkest Broadway, Robert Leroy, Frans Duijts, Wolter Kroes, Tjerk, Michel Bak, Rembrandt Duo, Hanna en Frits.

Het festival is ook te volgen op Twitter

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden