Winterparade begint kort geding tegen Amsterdamse Winterparade

De Winterparade, een jaarlijks kerstevenement in Amsterdam, heeft een kort geding aangespannen tegen de Amsterdamse Winterparade, een gigantische kerstmarkt in de Rai. 'Deze naam gebruiken we al 17 jaar.'

De twee partijen treffen elkaar een dag voor het begin van de markt voor de rechter. Beeld ANP
De twee partijen treffen elkaar een dag voor het begin van de markt voor de rechter.Beeld ANP

De zaak komt 19 december voor de rechter, een dag voordat De Amsterdamse Winterparade in de Rai begint. De markt is een nieuw evenement in de stad. Met veel kraampjes, een schaatsbaan en een reuzenrad willen de organisatoren een kerstmarkt neerzetten.

Helemaal prima, zegt Mobile Arts, de organisatie achter de Winterparade, maar dan wel onder een andere naam. De Winterparade is de afgelopen 17 jaar in Amsterdam een begrip geworden. Dit jaar staat het gezelschap van 21 december tot en met 30 december in de Zuiderkerk met een diner en optredens van muzikanten, acrobaten en andere artiesten.

Dubbele advertenties
Begin november ontdekte de Winterparade de komst van het nieuwe evenement doordat ze werden opgebeld door hun Billboard-adverteerder. Of er niet een fout was gemaakt, was zijn vraag. Er waren immers twee aanvragen voor een advertentie over de Winterparade binnengekomen.

De twee partijen treffen elkaar nu dinsdag voor de rechter. 4PM Entertainment, de organisatie achter het evenement in de Rai, heeft al aangekondigd de naam niet te willen veranderen. Toch zien de twee partijen elkaar al maandag in de hoop dat ze er onderling uit kunnen komen.

Om tafel
"Woensdag hebben de artistiek directeur van de Winterparade en die van de Amsterdamse Winterparade elkaar al gesproken," zegt Sonja Werners, woordvoerder van Mobile Arts. "Daar is blijkbaar genoeg ruimte gezien om maandag nog een keer om tafel te gaan zitten."

Toch is er voor Mobile Arts maar een uitspraak goed genoeg. "Als de naam niet wordt veranderd staan we dinsdag helaas toch voor de rechter," zegt Werners. Over de kansen daar durft ze niets te zeggen. De naam is immers niet officieel beschermd. "Maar we gebruiken deze naam al 17 jaar en we hebben volgens onze advocaten genoeg aanleidingen om het te proberen."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden