Winkelhuren Rokin en Leidsestraat sterk in de lift

Het Rokin en de Leidsestraat zijn in opkomst als winkelstraten. De winkelhuren stijgen daar harder dan in de rest van de stad. 'Vroeger was de Leidsestraat een doorloopstraat om van de Kalverstraat naar het Leidseplein te lopen. Er zat vooral veel horeca, nu is het een winkelbestemming op zich', zegt Richard Dallinga, directeur Retail bij Jones Lang Lasalle.

Laura Walburg
Vroeger was de Leidsestraat een doorloopstraat, nu is het een winkelbestemming op zich. Beeld ANP
Vroeger was de Leidsestraat een doorloopstraat, nu is het een winkelbestemming op zich.Beeld ANP

De komst van ketens als Apple en Abercrombie & Fitch bevestigt de status van het winkelgebied. 'Dit zijn ketens die de kracht hebben om mensen naar de straat te trekken. Mensen lopen er een blokje voor om', aldus Dallinga.

De tophuren voor een pand van 150 vierkante meter in de Leidsestraat stegen dit jaar naar 2050 euro per maand en daarmee is het één van de drie duurste straten in Nederland.

Het Rokin is met een huur van 925 euro een stuk goedkoper en nog geen winkelstraat, maar dit gebied is wel in opkomst volgens Dallinga: 'Er komen steeds meer winkels aan de Kalverstraatkant van het Rokin en we verwachten dat er ook aan de andere kant winkels komen. Als het station van de Noord/Zuidlijn opengaat, zal er een grotere toestroom van mensen zijn. En mensenstromen betekent hogere huurprijzen.' De duurste winkelstraat van Amsterdam blijft overigens de Kalverstraat.

Lees vandaag ook in Het Parool: Concurrente voor de Kalverstraat.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden