Winkelcentrum Almelo morgen weer open na schietincident

Alle winkels in winkelcentrum De Schelfhorst in Almelo openen morgen weer gewoon hun deuren. Dat heeft een woordvoerder van de winkeliersvereniging vandaag gemeld.

ANP/Redactie
Winkelcentrum Schelfhorst. © ANP Beeld
Winkelcentrum Schelfhorst. © ANP

In de C1000-vestiging van het centrum werd vrijdagavond een 18-jarige medewerkster doodgeschoten. 'De winkeliers willen gewoon doorgaan', stelt de zegsman. 'En ze hebben ook veel steun aan elkaar, door er over te kunnen praten.'

Voor de supermarkt, die gisteren dicht was, is een zee van bloemen en kaarsjes verrezen, ter nagedachtenis aan het slachtoffer. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld bracht gisteren twee keer een bezoek aan de winkeliers in het centrum. Ook sprak ze met de medewerkers van de C1000. Slachtofferhulp was daarbij aanwezig.

De politie en justitie konden vandaag nog niet meer zeggen over het onderzoek. De dader zou een 25-jarige agent in opleiding zijn, die na de moord de hand aan zichzelf sloeg. Het OM meldde gisteren wel dat het dienstwapen van de man naast zijn lichaam is gevonden.

Kerkdienst
De verschillende kerken in Almelo hebben vanochtend stilgestaan bij de schietpartij. Dat blijkt uit een belrondje dat het ANP heeft gemaakt langs de verschillende gemeenschappen in de stad.
Voorgangers besteedden aandacht aan het incident in de preek of de gebeden.

'Mensen weten wel dat dit soort dingen soms gebeuren', stelt predikant Dick van Bart van de Protestantse Gemeente Almelo. 'Maar als het in je eigen wijk gebeurt, komt het opeens heel dicht bij.' Zijn kerk, die vlak bij het winkelcentrum ligt, was ook betrokken bij de slachtofferhulp die vrijdag en gisteren aan betrokkenen werd gegeven.

Contact met elkaar
Dat geldt ook voor voorganger J. Hofstra van het Apostolisch Genootschap. 'We hebben aan het begin van de eredienst uitgebreid stilgestaan bij die vreselijke gebeurtenis', stelt hij. 'De kerken zoeken bij dit soort calamiteiten ook altijd contact met elkaar om elkaar bij te staan waar mogelijk.'

Mgr. Woolderink van de Rooms-Katholieke Kerk heeft de schietpartij in het winkelcentrum heel nadrukkelijk genoemd in de voorbeden tijdens de zondagsdienst. 'Mensen hebben er behoefte aan te bidden voor de nabestaanden en de slachtoffers die er getuige van geweest zijn', stelt de pastoor van de St. Georgiusbasiliek en de St. Jozefkerk in Almelo.

Mogelijk aparte bijeenkomst
Een woordvoerder van Baptistengemeente De Bron in Almelo laat vandaag weten dat de raad van de kerk nog overlegt over hoe de gemeente kan inspelen op de gebeurtenis. 'Wij willen mogelijk nog een aparte bijeenkomst gaan beleggen om met onze baptisten stil te staan bij deze vreselijke gebeurtenis', stelt hij.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden