Win het broodje van de week: focaccia piselli

Wat is het lekkerste broodje van de stad? Wij verloten een lunch voor twee. Deze week: focaccia piselli.

Focaccia piselli van Panini Beeld Iris Bergman
Focaccia piselli van PaniniBeeld Iris Bergman

Celliste Naomi Rubinstein (54) komt al twintig jaar bij ­café-restaurant Panini op de Vijzelgracht. Haar favoriet is de focaccia piselli.

De laatste keer dat ze van het broodje genoot, was twee weken geleden, in de tuin van het Rijksmuseum. Haar vriend had pauze. 'Ik heb twee broodjes voor ons gehaald. Die hebben we opgegeten in de warme zon. Dat was wel een ultiem moment.'

Op het broodje zitten piselli, doperwten. Wat? Een broodje doperwt? Rubinstein: 'De combinatie met de zachte Italiaanse kaas en de milde pepertjes is bijzonder goed, maar als je niet oppast, vliegen ze eruit.'

Het is vooral het brood dat de hap zo verrukkelijk maakt. Focaccia is plat, Italiaans brood. Die van Panini is volgens Rubinstein niet te evenaren.

'Dat heb ik wel eens geprobeerd. Rozemarijn, zeezout en olijfolie erop. Opwarmen in de oven. Daar wordt het lekker knapperig van. Maar het smaakte toch anders.'

Waarom vraagt ze niet aan de mensen van Panini hoe ze hun focaccia maken? 'Dat lijkt me gek. 'Hé jongens, wat is jullie geheime recept?'' Een korte stilte.

'Ja oké, dat kan ik een keer doen.'

Wilt u het broodje van deze week winnen? Reageer op het item op de Facebookpagina van PS en maak kans op een lunch voor twee personen (het broodje plus een drankje). Tips? Stuur een mailtje.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden