Win het broodje van de week: bio buffelmozzarella en parmaham

Wat is het lekkerste broodje van de stad? Wij verloten een lunch voor twee. Deze week: bio buffelmozzarella en parmaham van Le Pain Quotidien.

Beeld Iris Bergman

'Ik ben helemaal niet van quinoa en andere gezonde dingen.' Maar haar moeder wel. En daarom zat Yara Mens (21) op een dag met haar in foodiewalhalla Le Pain Quotidien in de Beethovenstraat.

Mens nam het biologische broodje met buffelmozzarella en parmaham, volgens haar nog de minst gezonde optie van de menukaart. De prijzige hap verraste haar. 'Sowieso is mozzarella met parmaham de beste combinatie ooit bedacht. In elke lunchzaak kun je zo'n broodje krijgen, maar deze variant is niet doorsnee. De zongedroogde tomaatjes en de basilicumdressing geven een extra touch. En het super-, superverse brood.'

Dat is om precies te zijn tarwe-zuurdesembrood. Le Pain Quotidien is eigenlijk een bakker en al het brood is honderd procent biologisch. 'Als je weggaat, heb je het gevoel dat je ontzettend gezond bezig bent geweest.'

Fijn: je hoeft niet één broodje met moeite in je mond te proppen. Vijf driehoekjes van brood liggen keurig op een plankje, een lust voor het oog.

Sinds die ene middag is Mens nog een paar keer gaan lunchen bij Le Pain Quotidien, met vriendinnen. Die kunnen er hun geluk niet op. 'Daar zit ik dan met mijn broodje tussen de borden quinoa.'

Wilt u het broodje van deze week winnen? Reageer op het item op de Facebookpagina van PS en maak kans op een lunch voor twee personen (het broodje plus een drankje). Tips? Stuur een mailtje.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden