Willem Holleeder nieuwe columnist Nieuwe Revu

Willem Holleeder gaat wekelijks een column schrijven in Nieuwe Revu. Op woensdag 5 september verschijnt de eerste column, meldde het weekblad vandaag.

Willem Holleeder op een rechtbanktekening. Beeld ANP
Willem Holleeder op een rechtbanktekening.Beeld ANP

Met Holleeder is een contract van een half jaar getekend om wekelijks verslag te doen van zijn dagelijkse leven. Ook 'zullen belevenissen achter de tralies en gebeurtenissen uit zijn persoonlijke geschiedenis de revue passeren.' Het tijdschrift heeft 'via via' contact opgenomen met Holleeder en na een lang gesprek in een Amsterdams café kwamen de partijen tot elkaar.

Holleeder past volgens hoofdredacteur Erik Noomen prima bij het 'tegendraadse karakter' van Nieuwe Revu. 'Hij is een man die soepel uit zijn woorden komt en vele anekdotes tot zijn beschikking heeft. Hij is even bekend als Beatrix, en als hij over straat loopt wil iedereen met hem op de foto, inclusief BN'ers. Aan de andere kant heeft hij een crimineel verleden waar veel mensen van gruwen. Dat is een interessant spanningsveld.'

Samenwerking
De samenwerking van Nieuwe Revu en Holleeder is serieus, zegt het blad. Als de column een oplagesucces is, wordt de samenwerking verlengd tot een jaar. Als Holleeder verzeild raakt in een nieuwe justitiële vervolging, zal Nieuwe Revu de samenwerking direct beëindigen.

Noomen benadrukt dat een voorwaarde voor de samenwerking is dat Holleeder een vrij man is. 'In principe staat het hem natuurlijk vrij zijn leven weer op poten te zetten.' Hij heeft zijn straf uitgezeten, maar is nog wel verwikkeld in een ontnemingsvordering waarbij justitie bijna 18 miljoen euro van hem wil hebben.

In zijn eerste column zal Holleeder zelf toelichten waarom hij als columnist aan de slag gaat.

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (VVD) vindt het 'volstrekt idioot en smakeloos' dat Holleeder columns gaat schrijven, liet hij op Twitter weten. 'Schande dat Revu dit doet. Deze man is geen boefje die een tweede kans verdient, deze man had nooit meer vrij mogen komen.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden