Update

Wilders: Fitna 2 volgend jaar klaar

Wilders maakte eerder Fitna, die hij in 2008 op internet zette. Foto © gpd Beeld
Wilders maakte eerder Fitna, die hij in 2008 op internet zette. Foto © gpd

Het vervolg van de anti-Koranfilm Fitna gaat vooral over ''het barbaarse leven van de zieke geest van Mohammed''. PVV-leider Geert Wilders kondigt vrijdag aan dat de film in 2012 gereed moet zijn.

Wilders gaf eerder deze week in HP/De Tijd al aan dat hij een publieke discussie wil over de profeet Mohammed. Het debat kan volgens hem inzicht en steun bieden aan moslims wereldwijd om de islam te verlaten. Wilders stelde dat de islam levensgevaarlijk is en volgens hem wordt dat duidelijk door de Koran te lezen en door naar het karakter van Mohammed te kijken.

Hij vindt discussie nodig, omdat mensen die willen ontsnappen aan de greep van de islam en Mohammed dat wellicht met de dood zouden moeten bekopen. Volgens Wilders zijn afvalligen helden die steun verdienen. ''Het wordt tijd dat wij deze mensen helpen door Mohammed te ontmaskeren'', noteerde hij in HP/De Tijd. In datzelfde artikel haalde hij ook wetenschappers aan die stellen dat Mohammed een hersentumor had waardoor hij hallucinaties kreeg die als visioenen zijn opgeschreven.

Geert Wilders vervaardigde eerder Fitna, om te wijzen op de gevaren van de Koran en de islamitische ideologie. Hij zette de film in 2008 op internet. Fitna 2 was eerder aangekondigd voor 2010, maar mede door de vervroegde verkiezingen na de val van het kabinet lukte dat niet meer. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden