Wilde Kroketten: 20 verschillende kroketten in de Houthavens

Begin juni opent in de Houthavens een heus krokettenrestaurant. Vader en zoon Ad en Steven Popelaars bereiden zelf én van eigen recept.

Beeld Wilde Kroketten

In het restaurant zijn zo'n 20 soorten kroketten verkrijgbaar. "Van garnalenkroket, tot krabkroketten, vleeskroketten en ook heel veel vegetarische kroketten," zegt Ad. Ze leerden de fijne kneepjes van het bereiden van kroketten door heel veel kroketten te bakken.

Voor de eerste garnalenkroketten werden garnalen zelf uit zee gevist met een sleepnet, zelf gepeld en naar oma's recept bereid. Vervolgens werd stad en land afgezocht naar het beste kroketrecept, van Barcelona tot Japan en Schotland.

Vijfgangendiner
Toen de juiste bereidigswijze gevonden was, sloegen de mannen aan het experimenteren. Ad: "We maakten zo'n veertig verschillende soorten kroketten en organiseerden eerst met onze familie- en vriendenkringen proefpanels die we lieten keuren en proeven."

In 2014 huurden ze een bedrijfsruimte in de Houthavens om het bakken tot een volgend niveau te brengen. In diezelfde buurt openen ze begin juni hun restaurant, op steenworp afstand van de worstenmakers Brandt & Levi en de tweede vestiging van brouwerij de Prael.

Wilde Kroketten heeft een terras en twee verdiepingen: beneden het café voor lunches en borrelen met kroketten en boven een restaurant waar een vijfgangen diner met kroketten geserveerd wordt."Dat bestaat heus niet alleen uit kroketten, drie van de vijf gangen wel en we serveren daar lekkere wijntjes bij." In de bar worden ook cocktails en speciaalbiertjes geserveerd.

Restaurant Wilde Kroketten
Danzigerkade 27

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden