Wie wil de troep van Türkiyem?

Sahin Gerdan, voorzitter van Türkiyemspor, en Willem den Bakker van DWS tijdens hun 'spontane fusiebespreking' in de tot veilingzaal omgebouwde kantine van de club van Gerdan. Foto Marcel Israel

AMSTERDAM - Het blijft dondermiddag bij de executieverkoop van de inboedel van de kantine van Türkiyemspor akelig stil. De stoelen en tafels in het clubhuis staan een half uur voor de executieverkoop nog gewoon op de oude plek. Één tafelpoot is zo gammel dat de tafel elk moment in elkaar lijkt te kunnen zakken.

Behalve het meubilair staan onder meer een radio, kapstok, koelvriescombinatie, schilderij en vier doelen te koop. Ook die staan nog op hun plaats, aan de rand van het veld.

De deurwaarder van de gemeente laat de spullen veilen, omdat Türkiyemspor nog een schuld van ruim 4600 euro heeft openstaan van de verontreinigingsheffing van 2004.

De verkoop gaat per opbod, maar de deurwaarder zelf is nergens te bekennen. Nergens ligt bovendien een veilinghamer. Alleen enkele bestuursleden en de barman zijn aanwezig. Vertegenwoordigers van de media zijn in de meerderheid.

Op de bar staat een reclamebordje van een sportdrank. 'Maak kans op het winnen van een kantine make-over ter waarde van 15.000 euro' staat op het karton, plus een foto van een gelikt en sfeervol clubhuis. Zouden de bestuursleden dit gezien hebben?

Even voor de geplande aanvang van de verkoop verschijnen enkele gegadigden. Komen zij voor bruikbare waar tegen een lage prijs? Nee, het zijn de buren van DWS. Zij komen een kijkje nemen. Ook AFC-statisticus Chris Schröder drentelt binnen.

Om twaalf uur, als de veiling hoort te beginnen, maken DWS'er Willem den Bakker en Türkiyem-voorzitter Sahin Gerdan een dolletje. ''Heren, we gaan fuseren. En we nemen SDW erbij.''

Hoewel de financiële situatie van de club nog altijd zeer penibel is, is de sfeer lacherig. ''Treurig?'' herhaalt Gerdan een vraag over de executieverkoop, ''helemaal niet. Ze nemen oude troep mee.''

Maar alles blijft waar het al stond. Om half één is het bestuur het zat en maakt aanstalten te vertrekken. De schuld aan de gemeente is in elk geval niet geslonken. De verkoop is niet doorgegaan omdat de belastingdienst al beslag had gelegd op de spullen, zo wordt later duidelijk.

De financiële situatie van Türkiyem biedt nog altijd geen perspectief. Nog steeds bedraagt de schuld bij meerdere schuldeisers zo'n 80.000 euro. En de club is gedagvaard door stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer vanwege achterstallige huurbetalingen. De kans dat Türkiyem failliet gaat lijkt groter dan de kans dat de club het einde van de competitie haalt. Al ziet Gerdan dat anders. Hij verwacht dat enkele sponsoren zeer snel hun steun aan de club zullen geven. ''Dat gaat honderd procent zeker gebeuren. Dan kunnen alle schulden worden voldaan,'' zegt hij optimistisch. (WESLEY MEIJER)

Bron foto: Marcel Israel, www.marisfo.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden