Review

What to expect when you're expecting **

null Beeld

Regie: Kirk Jones
Met: Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Justin Timberlake, Elizabeth Banks

Vijf koppels verwachten een baby in de komedie What to expect when you're expecting. Alle aspecten van de roze babywolk komen voorbij in het veel te lange ensembledrama. Van de romantiekloze conceptieseks van ongewenst kinderlozen tot het drama van een miskraam, en van ongewenste zwangerschap tot ongemakken als opgezwollen borsten en winderigheid.

Talloze wetenswaardigheden uit Heidi Murkoffs Amerikaanse zwangerschapsbijbel zijn verwerkt in een vijftal verhalen, die soms op nogal gekunstelde wijze aan elkaar zijn geknoopt. De scenaristes mikken op een zo groot mogelijke herkenbaarheid voor iedereen die wel eens een kind heeft gekregen, of nog wil krijgen.

Niet alleen de vrouwelijke ongemakken van de blijde verwachting komen daarbij aan bod, maar ook het mannelijke perspectief is vertegenwoordigd - met een flauwtjes naar Fight club gemodelleerde papaclub.

De scènes rond de in een groepje door een park struinende vaders, aangevoerd door een melig doorleuterende Chris Rock, leveren de slapste grappen op in een film die toch al niet grossiert in baanbrekende humor. De boertigheid van het papaclubje staat in onhandig contrast met de melodramatisch aangezette relatieperikelen van de ongewenst zwangere Anna Kendrick.

Het vinden van de juiste toon blijkt sowieso niet het sterkste punt van regisseur Kirk Jones, die sterren als Cameron Diaz, Jennifer Lopez en Justin Timberlake op zijn best weet aan te zetten tot gemiddelde acteerprestaties.

Het siert de makers dat zij de adoptieprocedure van Lopez' personage zien als een volwaardige manier om kinderen te krijgen. Desondanks werkt de grote slotscène, waarin de bevallingen van de andere vrouwen zijn doorsneden met een wel heel erg serene adoptieceremonie in Ethiopië, onbedoeld op de lachspieren.

De momenten die wel bedoeld zijn om te lachen, doen dat dan juist vaak weer helemaal niet. (Door: Fritz de Jong)

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden