What happens in Vegas **

Regie: Tom Vaughan
Met: Ashton Kutcher, Cameron Diaz, Rob Corddry, Lake Bell, Treat Williams.

De formule van de meeste romantische komedies is even simpel als doeltreffend: twee mensen die voor elkaar geschapen zijn, draaien anderhalf uur om elkaar heen, waarbij allerlei obstakels het onvermijdelijke in de weg staan, waarna de kijker uiteindelijk mag delen in het prille geluk. Eind goed, al goed.


Wie de regels van het spel kent is bereid het gekunstelde karakter van de constructie voor lief te nemen, zolang de humor en romantiek maar een aanstekelijke uitwerking hebben. Wanneer de vraag rijst of de obstakels die worden opgeworpen wel geloofwaardig zijn, is de film zijn doel voorbij geschoten. kan de boeken in als een schoolvoorbeeld van die laatste categorie.

De film begint in New York, waar avonturier Ashton Kutcher conform zijn imago als een groot verwend kind alle verantwoordelijkheden van zich afwerpt, terwijl beurshandelaar Cameron Diaz elders in de stad zo overgeorganiseerd is dat haar saaie vent haar de bons geeft. Beiden belanden met hun beste vrienden in Las Vegas, waar een gedeelde dronken nacht eindigt met een huwelijk en het winnen van een jackpot van drie miljoen.

Eind goed, al goed? Nee, want de film is nog maar net begonnen.

In een verrassende, tamelijk onbegrijpelijke en dus ongeloofwaardige wending wordt het aan de haak slaan van Cameron Diaz en het in één moeite door winnen van de jackpot als een gruwelijke tegenslag gepresenteerd.

Er komt meteen een rechter aan te pas, die echter weigert een scheiding toe te kennen en het koppel tot zes maanden huwelijk en relatietherapie veroordeelt. Daarna mogen ze alsnog uit elkaar en zal de poen gaan naar de aardigste partner.

Zelden passeerden zoveel geforceerde plotwendingen in ijltempo de revue.

Het zou kunnen dat de film iets beter te verteren was geweest als de rolbezetting niet door twee glamoureuze sterren werd aangevoerd. Het was de geloofwaardigheid in elk geval ten goede gekomen.

Wat rest is een lange parade flauwe streken en dito grappen, over de positie van de wc-bril, haren in de douche, stinkend beddengoed en ander leed, dat door de makers kennelijk als exemplarisch wordt beschouwd voor het huwelijksleven.

What happens in Vegas handelt feitelijk over twee mensen die elkaar op slinkse wijze het leven zuur maken in de hoop dat één voortijdig het huis uitgaat en door de achterblijver een miljoenenbuit kan worden binnengesleept.

Het is Big brother en De gouden kooi, maar dan met Cameron Diaz.(BART VAN DER PUT)

Trailer
Website

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden