Wethouder Raat doet aangifte na bedreigingen Amstelveense

Wethouder Herbert Raat (Financiën) van Amstelveen heeft mede namens een ambtenaar aangifte gedaan van bedreiging en belediging door een inwoonster.

Wethouder Herbert Raat. Beeld VVD Amstelveen
Wethouder Herbert Raat.Beeld VVD Amstelveen

De ambtenaren worden, onder andere op Facebook, voortdurend beschimpt en belaagd door een vrouw. Zij ziet zich gesteund door een clubje medestanders.

De vrouw wil al een tijd een 'urgentieverklaring' om een woning af te dwingen voor haar en haar jongste zoontje, maar komt daar volgens de gemeente niet voor in aanmerking.

Ze staat onder toezicht van Jeugdbescherming, maar wordt in haar ogen niet deugdelijk geholpen. In haar woede slaat ze wild om zich heen.

In een van haar vele reacties onder berichten op Raats Facebookpagina postte ze onlangs: 'Laat moeder en kind maar stikken, het komt goed. Eerwraak voor mijn kind die jullie ziek hebben gemaakt met smerige leugens.'

Naakte vrouwen
Over de ambtenaar die met jeugdzaken is belast en van wie ze zijn volledige naam en foto postte, steekt ze in een andere reactie een litanie af.

Hij zou haar uit de brand helpen met 'een fatsoenlijk huis' zodat ze niet op een kleine slaapkamer hoefde te wonen met haar zoon, maar dat bleken 'leugens'.

Raat, die in het vorige college van burgemeester en wethouders verantwoordelijk was voor wonen, noemt ze 'een schoft met een stropdas'.

Over de ambtenaar schrijft ze dat die 'naakte vrouwen op zijn Facebook' plaatst, wat ze in verband brengt met 'de pedofiele neigingen' van een andere Amstelveense bestuurder.

Juridische stappen
Onder een post over vluchtelingen die binnen een half jaar een huis en werk krijgen, schrijft ze: 'Toe maar, het kan dus wel meneer Herbert Raat. Er komt nog veel meer. Blijf ons volgen. We bewaren het best voor het laatst'.

In maart had het gemeentebestuur van Amstelveen haar schriftelijk gevraagd te stoppen met dreigen en door haar geplaatste foto's van ambtenaren van sociale media te halen, schrijft burgemeester Bas Eenhoorn van Amstelveen vandaag in een brief aan de gemeenteraad.

Hij had gedreigd met juridische stappen.

Eerwraak
Deze maand begon het schelden en dreigen weer volop, zegt Herbert Raat nu. "We trekken hier een streep in het zand. Dit accepteren we niet. Iedereen mag alles zeggen over ons beleid, maar als mensen ons bedreigen, beledigen en schermen met eerwraak doen we consequent aangifte."

Overigens erkent burgemeester Eenhoorn in zijn brief dat Jeugdbescherming recent twee maanden geen hulp aan het gezin heeft gegeven, maar hij schrijft dat er nu 'geen zorgelijke signalen' zijn. 'Het college laat kinderen niet gebruiken om een woning te krijgen'.

De moeder was niet bereikbaar voor commentaar.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden