Wethouder in opspraak om contact met redacteur

Almeerse wethouder Tjeerd Herrema, voormalig wethouder van Amsterdam, zou 'zeer persoonlijke berichten' naar een verslaggever van de huis-aan-huiskrant Almere Deze Week hebben gestuurd.

Tjeerd Herrema Beeld Maarten Steenvoort
Tjeerd HerremaBeeld Maarten Steenvoort

Dat schrijft Almere Deze Week. Herrema neemt afstand van die beschuldiging.

Door de berichten zou de werkrelatie tussen hem en de krant ernstig zijn verstoord, aldus Almere Deze Week. De krant schrijft maandag een officiële klachtbrief naar de Almeerse burgemeester Franc Weerwind te hebben gestuurd.

De verslaggever in kwestie zou via Messenger 'een eenzijdig en zeer persoonlijk telefoontje van Herrema' hebben ontvangen, 'waarin het niet tot een gesprek kwam'. 'De journalist verbrak daarop geschrokken de verbinding,' schrijft Almere Deze Week.

'Eerder had de wethouder via Messenger namelijk ook al persoonlijke berichten verstuurd waar de verslaggever opheldering over had gevraagd, maar niet kreeg.'

'Rode oortjes'
Volgens de krant riep de verslaggever Herrema daarop opnieuw ter verantwoording. Die zou daarop hebben gereageerd met de boodschap: 'Hoop niet dat je rode oortjes hebt gekregen'. 'Dat was naar mening van de redactie van deze krant een intimiderende en onbetamelijke reactie,' aldus de krant.

In een schriftelijke reactie aan Omroep Flevoland laat Herrema weten 'verontwaardigd' te zijn over de beschuldigingen en neemt hij afstand van de aantijgingen die Almere Deze Week richting hem uit. Volgens het verhaal van de wethouder betrof het eerste ongewenste contact met de redacteur een onbedoeld broekzakgesprek tijdens een wc-bezoek.

Broekzakgesprek
'Dinsdag heeft de betreffende redacteur via messenger contact gezocht met Herrema om hem te melden dat er een onbedoeld broekzakgesprek had plaatsgevonden. De wethouder heeft de redacteur voor dit signaal bedankt en maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.' De wethouder zou daarop een hoesje voor zijn telefoon hebben gekocht.

De wethouder schrijft niet te begrijpen waarom Almere Deze Week in plaats van de onderzoeksresultaten af te wachten de publiekeliike aanval op hem opent. 'Een onbedoeld gesprek vanuit een broekzak kan iedereen overkomen.'

Lees ook: Tjeerd Herrema moet nog beginnen in Almere, maar nu al onder vuur PVV

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden