Plus

Wethouder: 'Grote tweedeling in werk en wonen in de stad'

Niet alleen op de woningmarkt, ook op de arbeidsmarkt ligt in Amsterdam de lat hoger dan in de rest van het land. Wethouder Arjan Vliegent­hart (Werk) over de tweedeling op de arbeidsmarkt.

Wethouder Arjan Vliegenthart van Werk creëert banen met werkbrigades Beeld ANP
Wethouder Arjan Vliegenthart van Werk creëert banen met werkbrigadesBeeld ANP

In Amsterdam stellen werkgevers extra hoge eisen aan hun personeel waardoor lager opgeleiden langs de kant blijven staan. Herkenbaar?
"Amsterdam is een magneet voor mensen die willen werken. Die komen niet alleen uit de stad, maar ook van boven het Noordzeekanaal en van voorbij Abcoude. Werkgevers hebben daarom heel wat te vragen, met als gevolg dat sommige groepen langs de kant blijven staan."

"Dat is ook de verklaring waarom de werkloosheid op een hoger peil blijft steken. De economie trekt al weer een tijdje aan, maar het aantal mensen in de bijstand daalt niet navenant."

Kunt u werkgevers er ook op aanspreken dat ze de lat minder hoog moeten leggen?
"Voor zover vooroordelen een rol spelen, moeten we proberen die bij te stellen. Maar je kunt kletsen als Brugman, als werkgevers het voor het uitzoeken hebben, kiezen ze degene aan wie ze de hoogste eisen kunnen stellen. En de afgelopen jaren kon dat."

"Nu komen er signalen van het mkb dat de arbeidsmarkt krapper wordt. Dus juist nu, met een aantrekkende economie, mogen we niet laten gebeuren dat werkgevers hier niemand kunnen vinden en er daarom maar eentje nemen van boven het Noordzeekanaal."

"Daar investeren we ook in, door in de zogeheten werkbrigades werk te creëren voor mensen die nog niet aan de bak kwamen. We hebben het grote re-integratiecentrum aan de Laarderhoogtweg gesloten en in plaats daarvan helpen we mensen die langdurig werkloos zijn aan werkervaring dichtbij individuele werkgevers in de wijken en buurten."

Een startkwalificatie is in de stad niet genoeg. Moet er een schepje bovenop in het onderwijs?
"We zijn ook wel bezig met de roc's en hbo's in de stad. Maar gelukkig geldt niet voor elke opleiding dat het diploma niet voldoende is om aan een baan te komen. Daarom is het ook zo belangrijk dat jongeren de juiste beroepskeuze en de juiste studiekeuze maken. Er is een serieuze mismatch. Ik sprak deze week nog met netwerkbedrijf Alliander. Zij staan te springen om technici."

Amsterdammers omscholen naar sectoren met een tekort aan personeel? Dat is een hele klus.
"Vooral als het via de schoolbankjes moet. Daarom hebben we met dit soort sectoren een House of Skills geopend, waar ze niet alleen theoretisch, maar vooral in de praktijk bijleren. Dat is voor deze doelgroep vaak de enige manier om omgeschoold te worden. En het gaat niet van vandaag op morgen, dat klopt."

De kloof wordt nog verdiept, schrijven de onderzoekers van het UWV-rapport, doordat lageropgeleiden ook geen wooncarrière kunnen maken in deze dure stad en doordat de middenklasse de stad verlaat. Ze hebben geen rolmodellen meer.
"Hier zie je de grote tweedeling in deze stad. Grote groepen gaat het geweldig goed, hbo-plussers hebben het werk voor het uitzoeken. Voor een ander deel is geen plek. Niet qua werk en niet als het om wonen gaat. Als je wilt dat Amsterdam van iedereen blijft, moet je daar actief beleid op voeren. Zodat iedereen een plek vindt op deze arbeidsmarkt, zodat iedereen hier kan wonen."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden