Wethouder: Bomen Oosterpark niet in levensgevaar

De werkzaamheden in het Oosterpark brengen de bomen daar niet in levensgevaar. Wel zijn maatregelen nodig om het waterballet dat is ontstaan te doen verdwijnen

David van Unen
Het Oosterpark ligt er na de werkzaamheden en renovatie nat bij Beeld Roy del Vecchio
Het Oosterpark ligt er na de werkzaamheden en renovatie nat bijBeeld Roy del Vecchio

Dat schrijft verantwoordelijk wethouder Abdeluheb Choho in een brief aan de gemeenteraad. Na analyse van de voorlopige bevindingen van een door de gemeente ingeschakeld extern onderzoeksbureau, is gebleken dat maatregelen nodig zijn om de grote plassen water om de bomen en in de rest van het park weg te nemen.

Geluiden uit de buurt dat de bomen in het park door de renovatie en het daarbij vrijgekomen water dreigen te sterven, zijn volgens een woordvoerder van de wethouder echter onterecht.

Er is voor volgende week een ontmoeting gepland met experts om te bekijken wat de opties zijn om de drainage in het park te verbeteren en de plassen water weg te werken. Tot die tijd heeft de wethouder besloten machinaal werk in het park niet langer toe te staan.

Er vinden volgens de woordvoerder van wethouder Choho op dit moment geen werkzaamheden in het park plaats die van het besluit hinder ondervinden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden