West wil grenzen aan groei Westerpark

Om rustzoekers en bezoekers van evenementen in het Westerpark beiden tevreden te houden werkt stadsdeel West aan een toekomstvisie voor het park. Op de foto Marco Borsato. © anp Beeld
Om rustzoekers en bezoekers van evenementen in het Westerpark beiden tevreden te houden werkt stadsdeel West aan een toekomstvisie voor het park. Op de foto Marco Borsato. © anp

Buurtbewoners zijn zeer tevreden met het Westerpark. Althans, volgens een enquête van stadsdeel West geeft 97 procent het cultuurpark een zeven, acht of negen. Maar het moet geen Vondelpark worden, met bergen afval.

Per jaar komen zo'n 5,2 miljoen bezoekers naar Cultuurpark Westergasfabriek en het naastgelegen Westerpark: rustzoekers en sporters, maar ook bezoekers van culturele evenementen en uitgaanspubliek. Die combinatie kan met de groeiende bezoekersaantallen problemen gaan opleveren. West bereidt mede om die reden een evaluatie en een toekomstvisie voor.

Buurtbewoners konden via een enquête op internet alvast hun mening geven. De achthonderd reacties die tot dusver bij het stadsdeel zijn binnengekomen, duiden op grote tevredenheid. Het gemiddelde cijfer ligt op een 8,5, bijna verdacht hoog. 'Een Albanese uitslag,' grapte gespreksleider Maarten Voster gisteravond bij een bijeenkomst. Zelfs het onderhoud scoort volgens hem goed tot uitstekend. (Richard Mooyman)

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden