West kan verdienen aan grote feesten Westerpark

West kan winst maken op commerciële activiteiten in het Westerpark. Stadsdeelbestuurder Dirk de Jager wil meer geld gaan vragen voor evenementen.

Zomerweer in het Westerpark, in juli Beeld ANP
Zomerweer in het Westerpark, in juliBeeld ANP

De aanleiding is dat volgens De Jager (GroenLinks, Parken) het aantal aanvragen van organisaties en bedrijven om commerciële evenementen te organiseren in het Westerpark enorm toeneemt. 'Het zijn er niet alleen meer, maar ze willen ook allemaal grotere en langer durende evenementen organiseren, op allerlei gebied.'

In het park mogen sinds de herinrichting van het Westergasfabriek-terrein, acht jaar geleden, elke zomer maximaal zes grote evenementen gehouden worden waarvoor het park gedeeltelijk wordt afgesloten. 'We gaan dat opnieuw bekijken,' zegt De Jager, die daarbij ook de optie meeneemt meer geld te vragen aan organisatoren die het park willen gebruiken.

'Het idee is nu dat wij geen geld verdienen aan de activiteiten in het park, maar dat het ons ook geen geld kost. Uiteindelijk moet er toch geld bij voor het onderhoud.' Gezien de vele aanvragen en het succes van evenementen in het park - die zijn steevast uitverkocht - wil De Jager van die situatie af. Bovendien gaat hij meteen nog een stap verder. 'Ik sluit niet uit dat we in de toekomst aan de evenementen in het park geld over willen houden.'

Tegelijk wil hij de diversiteit bewaken. 'We willen ook kleine initiatieven een plek blijven geven.' Het vragen van verschillende tarieven zou daarbij mogelijkheid zijn, aldus De Jager.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden