Werkzaamheden aan spoorbruggen Singelgracht

De brugbesturing van de Singelgrachtbrug wordt in het weekend van 16 en 17 december vervangen.

In juni is al een begin gemaakt aan de vernieuwing van de brugbesturing van de eerste ophaalbrug. Beeld Google Streetview
In juni is al een begin gemaakt aan de vernieuwing van de brugbesturing van de eerste ophaalbrug.Beeld Google Streetview

De electromotoren en sensoren in het baanvak worden vervangen, deze zijn noodzakelijk om de brug te kunnen openen voor het scheepvaartverkeer.

Ook worden kleine plaatjes onder de spoorstaven gelegd, die zorgen dat deze goed blijven liggen.

De Singelgrachtbrug ligt over het Westerkanaal en bestaat uit drie dubbelsporige ophaalbruggen. Door de onderhoudswerkzaamheden aan twee ophaalbruggen zijn vier van de zes sporen buiten gebruik.

Overige werkzaamheden
In het weekend van 16 en 17 december werkt Prorail ook op twee andere locaties in Amsterdam aan het spoor. Vlakbij Sloterdijk, ter hoogte van het Overbrakerpad, worden vier wissels vervangen. Dit gebeurt op zaterdag 16 en zondag 17 december.

Op het spoor gelegen aan de Buiten Brouwersstraat, tussen de bushalte en de Droogbak, worden de hele zondag dwarsliggers vervangen.

Extra reistijd
De werkzaamheden zorgen voor beperkt treinverkeer rondom zowel Amsterdam Sloterdijk als Amsterdam Centraal, de NS vraagt reizigers dan ook rekening te houden met extra reistijd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden