Werknemer dupe bij CWI-ontslag

DEN HAAG - Werknemers zijn vaak de dupe van de ontslagprocedure via het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). De procedure verloopt niet eerlijk, omdat die meer is gericht op de belangen van de werkgever dan die van de werknemer.Dit concludeert de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer, die een onderzoek instelde omdat hem klachten hadden bereikt.

Het verbaast hem dat er zo veel in het oog springende gebreken zijn. De meeste tekortkomingen in de procedure zijn in het nadeel van de werknemer, aldus het rapport. Ook merkt de ombudsman op dat er al tientallen jaren kritiek is, maar dat daar weinig mee is gedaan.

Volgens het CWI is het negatieve oordeel 'buiten proportie en niet gestaafd door de onderzoeksresultaten'. Het stelt dat er weinig klachten zijn. Sinds 2002 heeft het CWI 390.000 ontslagaanvragen behandeld. Bij de ombudsman zijn maar zestig klachten binnengekomen en de helft daarvan was ongegrond.

Als een werkgever personeel wil ontslaan, heeft hij een ontslagvergunning nodig. Hij kan naar de kantonrechter stappen of naar het CWI. De keuze is aan de werkgever.

In de CWI-procedure staat de werkgever sterker dan de werknemer, aldus de ombudsman. Zo krijgt hij meer en actuelere informatie. Ook wordt aan de werkgever zo nodig extra informatie gevraagd. Dat gebeurt niet bij de werknemer. De ombudsman vindt dat dit wel moet en adviseert beide partijen mondeling te horen. Nu gaat de hele procedure schriftelijk.

Verder beveelt de ombudsman aan namen bekend te maken van leden in de ontslagcommissie die het CWI adviseert. Zij blijven anoniem, waardoor betrokken partijen geen bezwaar kunnen maken als een lid bevooroordeeld zou zijn.

Ook versnelt het CWI het afgeven van een ontslagvergunning als dat voor de werkgever beter uitkomt.

Het ministerie van Sociale Zaken zegt dat tot nog toe niets is gebleken van oneerlijke procedures.

www.ombudsman.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden