Werkloosheid loopt verder terug

De werkloosheid in Nederland is in juni verder afgenomen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

ANP en bewerkt door redactie
Vorige maand waren er 550.000 werklozen. Beeld anp
Vorige maand waren er 550.000 werklozen.Beeld anp

Vorige maand waren er 550.000 werklozen. Dat is 6,1 procent van de beroepsbevolking. In mei ging het nog om 6,3 procent. Ook het aantal WW-uitkeringen lag lager dan in voorgaande maanden. Uitkeringsinstantie UWV telde er eind juni 438.000. Daarvan worden er bijna 30.000 in Groot Amsterdam uitgekeerd.

Vergeleken met het begin van dit jaar is de werkloosheid inmiddels met 38.000 mensen teruggelopen. Verder zijn er sinds december 2015 ruim 80.000 mensen met betaald werk bijgekomen.

De laatste tijd komen er uit met name de bouwsector en de zorg flink minder WW-aanvragen binnen. Alleen in het grootwinkelbedrijf verwerkte het UWV in het eerste halfjaar wel meer nieuwe uitkeringen.

Mannen
Vergeleken met het begin van dit jaar is de werkloosheid inmiddels met 38.000 mensen teruggelopen. Zowel bij mannen als vrouwen daalde het aandeel dat werkloos thuis zit. Wel is de werkloosheid onder vrouwen hoger dan onder mannen.

Ondanks een lichte toename in het eerste kwartaal was ook de jeugdwerkloosheid in juni lager dan in december.
Verder zijn er sinds december 2015 ruim 80.000 mensen met betaald werk bijgekomen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden