Werk op tijd af bij Vijzelgracht

De bouwput bij de Vijzelgracht. Foto G. Dikken Beeld
De bouwput bij de Vijzelgracht. Foto G. Dikken

AMSTERDAM - De vertraging bij de aanleg van metrostation Vijzelgracht van de Noord/Zuidlijn is na het verzakken van enkele huizen in juni niet dramatisch. ''We hopen het werk volgens planning in oktober 2010 klaar te hebben als de boormachine de tunnel boort,'' aldus Paul Andriessen van het Projectbureau Noord/Zuidlijn.

Het werk ligt stil sinds vier 'wevershuisjes' aan de Vijzelgracht door een lek in de damwand verzakten. Twee huizen werden onbewoonbaar verklaard en de bewoners werden elders ondergebracht. Voordat het werk aan het station kan worden hervat moest volgens Andriessen aan drie voorwaarden worden voldaan. ''Deze monumenten moeten worden gerestaureerd. De fundering moet op orde zijn.

Daar wordt nu aan gewerkt. Onder de huizen komt een betonlaag.'' Ook wordt nu vaker gecontroleerd of huizen ergens verzakken. ''Er werd eens in de vier uur gecontroleerd en dat is nu eens in de één à anderhalf uur.'' Het wachten is nu op een onderzoek naar de kwaliteit van de damwanden, zegt Andriessen. ''Dat onderzoek is gedaan, de resultaten moeten op papier worden gezet. We hopen zo snel mogelijk te horen of we het werk kunnen hervatten.'' Andriessen kan niet zeggen wanneer de geëvacueerde bewoners hun huis weer kunnen betrekken. (HET PAROOL)

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden