Werk even stil bij AkzoNobel

Een woordvoerder van AkzoNobel liet weten dat de partijen uit elkaar waren gegaan zonder te spreken over een datum waarop er mogelijk verder gepraat zou kunnen worden over de cao.¿ Foto ANP Beeld
Een woordvoerder van AkzoNobel liet weten dat de partijen uit elkaar waren gegaan zonder te spreken over een datum waarop er mogelijk verder gepraat zou kunnen worden over de cao.¿ Foto ANP

AMSTERDAM - Vakbonden hebben het personeel van chemiebedrijf AkzoNobel, met hoofdkantoor in Amsterdam, opgeroepen het werk eind oktober kort stil te leggen, als protest tegen het vastlopen van de onderhandelingen over een nieuwe cao.

Vanaf 26 oktober zouden de werknemers het werk twee uur neer moeten leggen, kondigden de bonden donderdag aan. De gesprekken tussen AkzoNobel en de bonden over de nieuwe arbeidsvoorwaarden werden woensdag afgebroken. De partijen konden het niet eens worden over onder meer een salarisverhoging en een sociaal plan.

De bonden, die willen voorkomen dat mensen gedwongen worden ontslagen, beschuldigen chemiebedrijf AkzoNobel ervan uit te zijn op loonmatiging én op saneringen. ­AkzoNobel-directeur Gert van den Berg noemde de bonden 'vrouwtje Piggelmee.' De vakorganisaties bleven in de sprookjessfeer en betitelden AkzoNobel als een 'Rupsje Nooitgenoeg'.

Van de Berg stelde in een verklaring dat de bonden en AkzoNobel 'elkaar sociaal en financieel gezien zeer dicht genaderd waren', maar dat door principiële kwesties een akkoord toch ver weg leek.

Volgens Van den Berg bleven de vakorganisaties tijdens de onderhandelingen steeds maar om meer vragen en waren ze 'nauwelijks bereid om te bewegen'.

Of de onderhandelingen een vervolg krijgen, is nog niet bekend. Een woordvoerder van AkzoNobel liet weten dat de partijen uit elkaar waren gegaan zonder te spreken over een datum waarop er mogelijk verder gepraat zou kunnen worden over de cao. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden