Werk bij Amstelstation bijna klaar

De afgelopen twee weken is de ­omgeving van het Amstelstation ­veranderd in een grote bouwplaats. Vierentwintig uur per dag wordt er gewerkt om het gebied een nieuw aanzien te geven.

Lex Boon
Het Julianaplein voor het Amstelstation is nu nog een grote bouwput. Begin volgende week moeten de werkzaam­heden klaar zijn Beeld Jean-Pierre Jans
Het Julianaplein voor het Amstelstation is nu nog een grote bouwput. Begin volgende week moeten de werkzaam­heden klaar zijnBeeld Jean-Pierre Jans

De honderd meter hoge Amstel Tower was nog nauwelijks opgeleverd en het nieuwe busstation was nog maar net in gebruik genomen en toen ging de schop alweer de grond in.

Dat levert al een paar weken verkeersoverlast op: de Mr. Treublaan en het Julianaplein zijn in beide richtingen afgesloten voor het verkeer en de Gooiseweg is af en toe dicht. Tram 12 en de buslijnen 15 en 62 kunnen niet bij het station komen.

Grote transformatie
De werkzaamheden die begin volgende week klaar moeten zijn, zijn slechts een fase in een grotere transformatie die het gebied de komende jaren doormaakt. Toch zal het gebied volgende week al een nieuw aanzien hebben.

De halte van tram 12 is dan verplaatst naar het voorplein van het station, waar voorheen de taxi's stonden. Op de Mr. Treublaan zijn de versleten tramrails vervangen en zijn op de kruising met de Weesperzijde nieuwe verkeerslichten geplaatst, aan het begin van de Gooiseweg zijn het asfalt en het riool vervangen.

Bij het station wordt al gewerkt aan een uitgebreide ondergrondse fietsenstalling, die volgend jaar in gebruik moet worden genomen. Dan begint ook de bouw van twee nieuwe woonblokken pal tegenover het station, waar 200 huurwoningen komen.

Het station zelf zal ook een grote reno­vatie ondergaan. De complete herinrichting van het gebied rondom het Amstelstation moet in 2023 zijn afgerond.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden