Wereldrecord watertrappelen verbroken in Sloterparkbad

Watertrappelaars in het Sloterparkbad hebben gisteren bijgedragen aan het verbreken van het wereldrecord watertrappelen. In 42 zwembaden van Optisport door heel Nederland deden mensen mee. Tien minuten lang waren 1231 mensen tegelijkertijd aan het watertrappelen. Dat was ruimschoots meer dan het oude record van 805 deelnemers in 2009.

null Beeld ANP
Beeld ANP

In een interview met weekblad De Echo zegt Marco van leeuwen, manager van het Sloterparkbad, tevreden te zijn met het eindresultaat. 'Bij ons deden 39 mensen mee. Het was heel leuk om te zien, die hoofden net boven water.' Deelnemers konden zich 's ochtends melden in een van de 42 Optisport zwembaden. Vanaf 11.15 uur klonk het officiële startsein voor de recordpoging en werd er maar liefst tien minuten lang gewatertrappeld.

Het record is nog maar een paar dagen oud of Van Leeuwen zinspeelt al op de verbreking ervan. 'Misschien dat andere baden er iets van mee hebben gekregen en opnieuw een poging ondernemen. Daarom zijn wij van plan om ons eigen record volgend jaar weer te gaan verbreken.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden