Welles-nietes rond Slotervaart

Volgens Loek de Winter is hij eigenaar van het Slotervaartziekenhuis, de advocaat van Erbudak doet dat af als 'grote onzin.' Het gevecht om het ziekenhuis duurt voort. Intussen stevent het Slotervaartziekenhuis af op een flink verlies.

Bas Soetenhorst
null Beeld anp
Beeld anp

Volgens zorgondernemer Loek Winter is hij de nieuwe eigenaar van het Slotervaartziekenhuis. ongeacht het beslag dat donderdag op de aandelen is gelegd door de kinderen van ex-ziekenhuisdirecteur Aysel Erbudak.

"De overname is een feit," zei Winter vrijdagavond op een persconferentie. Het beslag betekent hooguit 'dat de sleutel wat later wordt overhandigd'.

Erbudaks advocaat Johan Kleyn doet dat af als 'grote onzin'. "Winter is geen eigenaar."

Koopovereenkomst
Volgens de koopovereenkomst die Het Parool heeft ingezien wordt de deal opgeschort als er beslag ligt op de aandelen. Maar ook Dees Brandjes, bestuurder van het Slotervaart, zei gisteren dat het beslag niets om het lijf heeft: "De koop is een feit, het is bezegeld. Dat is fantastisch."

Het ziekenhuis is al maanden speelbal in een machtsstrijd tussen Erbudak en de familie Schram uit Beverwijk, die het overgrote deel van de aandelen bezit. Winter heeft de koopovereenkomst gesloten met de familie Schram. Als het aan Erbudak ligt, wordt die deal teruggedraaid. Zij zei eerder in gesprek te zijn met een buitenlandse partij die een beter bod zou willen doen dan Winter, maar nog wel een aantal weken nodig heeft om dat voor te bereiden.

Geldkraan
Deze week verklaarde het ziekenhuis dat de deal met Winter razendsnel moet worden afgewikkeld, omdat anders huisbankier ING en zorgverzekeraar Achmea de geldkraan dichtdraaien en faillissement dreigt. Daar is nu geen sprake meer van, aldus Brandjes, omdat Achmea en ING het volste vertrouwen hebben in Winter.

Het Slotervaart stevent voor dit jaar af op een volgens Winter onbekend verlies. Volgens een vertrouwelijk rapport van begin deze maand, in bezit van deze krant, rekent het ziekenhuis voor 2014 op 7,2 miljoen euro verlies.

Winter denkt vooral besparingen te kunnen realiseren door samenwerking met één van de IJsselmeerziekenhuizen die hij sinds 2009 bezit. Onzeker is nog of er gedwongen ontslagen vallen onder de 1500 personeelsleden van het Slotervaart.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden