Hoofdredactioneel

Welkom op het vernieuwde Parool

Ronald Ockhuysen
Ronald Ockhuysen Beeld Artur Krynicki
Ronald OckhuysenBeeld Artur Krynicki

Beste lezer van Het Parool,

Met trots heet ik u welkom op de vernieuwde site van Het Parool. Op deze plek kunt u zich onderdompelen in journalistiek die Amsterdams nieuws als basis heeft, maar veel verder reikt dan dat. Hier vindt u ook reportages en achtergronden uit het buitenland, Haagse politiek, binnenlandse kwesties, sport, opinie, interviews en van alles en nog wat over kunst, cultuur, uitgaan en culinaire zaken.

Deze vernieuwde site, met meer ruimte voor video, podcasts en fotoseries, biedt de mogelijkheid ons werk zo goed mogelijk te presenteren. In een nieuwe vormgeving die past binnen onze traditie waarvan urgentie, toegankelijkheid en creativiteit de pijlers zijn. Het Parool, in 2017 en 2018 verkozen tot de mooiste krant van de wereld, is nu ook online een smaakmaker.

Bekijk de video: de digitale vernieuwingen van Het Parool toegelicht

Digitale Editie

De vernieuwing reikt verder dan de site. Vanaf 7 mei kunt u een nieuwe variant van Het Parool downloaden, die voldoet aan alle normen van deze tijd: de Digitale Editie op tablet. Die verschijnt ’s middags om vijf uur en bevat alles wat in de papieren krant staat, maar met de voordelen van digitale journalistiek: video, fotoreeksen, podcasts en links naar andere artikelen.

De Digitale Editie is de krant van de toekomst. Omdat hierin de vertrouwde, papieren wereld een pact sluit met de kwaliteiten van de digitale wereld. Zo kunt u – als abonnee – de Digitale Editie altijd en overal downloaden en ook nieuw: deze Digitale Editie wordt, als het nieuws zich ontwikkelt, door de redactie aangepast.

Een kwaliteit van de papieren krant is dat hij een begin en een eind heeft; de redactie biedt u een pakket verhalen dat gelezen moet worden om goed geïnformeerd te blijven. Deze leeservaring – kort gezegd: de belangrijkste en fijnste stukken op een presenteerblaadje – geldt ook voor de Digitale Editie; u bladert, met uw eigen voorkeuren als kompas, door de onderwerpen die de redactie heeft geselecteerd. De Digitale Editie is in eerste instantie alleen op tablet te lezen. Het grotere scherm leent zich het best voor deze leeservaring.

Mobiele nieuwsapp

Daarbij blijft het niet. Ook Het Parool 24/7, de nieuwsapp voor de mobiele telefoon, ziet er vanaf 7 mei anders uit. De smartphone heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een nieuwsbron op zakformaat en met de nieuwe app heeft u het allerlaatste nieuws altijd binnen handbereik. Dat geldt ook voor de duiding die onze specialisten voortdurend aan de actualiteit geven. Met als basisvraag: wat betekent dit nieuws voor u?

De redactie heeft Amsterdam als uitvalsbasis, maar we praten u met dezelfde passie bij over binnenlands – en buitenlands nieuws. Tevens biedt de app de broodnodige service: van filmrecensies tot lijstjes met de beste zwemplekken en Proefwerk, de wekelijkse beoordeling van een restaurant in Amsterdam.

Tot slot wil ik u erop wijzen dat de nieuwe digitale nieuwspodia na de lancering volop in ontwikkeling zijn. Wij blijven innoveren om onze journalistiek nog beter tot haar recht te laten komen.

Wij hopen dat u over deze veranderingen net zo opgetogen bent als wij. Laat ons vooral weten wat u ervan vindt.

Namens de redactie van Het Parool,

Ronald Ockhuysen

Hoofdredacteur

Reageren? hoofdredactie@parool.nl

Download de nieuwe app van het Parool: de app op iOS of de app op Android.

Hoe geef ik feedback?

De redactie wil graag weten wat u van deze veranderingen vindt. Al uw reacties zijn welkom.

• Reageren via de site: Klik op de knop ‘Feedback’ aan de rechterkant en vul het formulier in.

• Reageren via de nieuwe app (vanaf 7 mei): Klik in het ‘Service’-menu op ‘Wat vindt u van de app?’ en geef uw mening.

• Via e-mail: hoofdredactie@parool.nl

OVER DE APP:

De nieuwe app van Het Parool is geschikt voor apparaten met Android 5 of hoger en iOS 10 en hoger.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden